Vandaag een uurtje langer geslapen omdat de klok terug ging? Dan is er een kans dat inslapen vanavond en de komende dagen lastig wordt. Veel mensen zijn van de leg als de klok wordt verzet. Deze tips helpen.

Mochten het onrustige nachten worden, grijp dan niet meteen naar de slaappillen, maar probeer het met dit slaapverwekkende eten (en drinken) waarvan is aangetoond dat het werkt!

Kamillethee
Kamille heeft een rustgevende werking. Dat komt door het aminozuur glycine, dat angstverminderend en spier- en zenuwontspannend werkt. Ook de apigenine in kamille zorgt voor rust in het hoofd. Kortom, een flinke kop thee voor het slapen gaan.

Amandelen
Net als andere noten, maar ook bananen bijvoorbeeld, zijn ze rijk aan magnesium. Dat ontspant de spieren en werkt slaapverwekkend. Ook zorgen amandelen dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert, wat belangrijk is, omdat een te hoge hoeveelheid suiker in je bloed je wakker houdt.

Druiven
Ook vol magnesium en kalium, die zorgen voor meer melatonine. Druiven zijn trouwens niet hetzelfde als wijn, mensen! Daarvan val je vaak lekker snel in slaap, maar de alcohol zorgt dat je net snel weer onrustig wordt en wakker ligt.

Boerenkool
De hoeveelheid calcium zorgt dat er melatonine wordt aangemaakt. Eet de boerenkool liefst in stamppot omdat aardappelen weer een zuiverende werking hebben op bepaalde zuren. Ook rijk aan magnesium trouwens.

Gebroken lijnzaad
Zorgt voor de aanmaak van serotonine, waarvan je heel tevreden wordt. Ook bevat het veel Omega 3 waarvan je lekker in slaap valt.

Honing
Te veel werkt averechts, maar een bloepje in de thee is prima. Helpt de lever om glycogeen op te slaan. Is de toevoer naar de lever te laag, dan maakt het lichaam cortisol (stresshormoon) en adrenaline aan. Dat kan je slaap goed verstoren.

Kiwi
A kiwi a day… blijkt uit onderzoek voor een prima slaap te zorgen. Blijf wel trouw dagelijks een kiwi eten, maar dan zou de snelheid van inslapen én de kwaliteit van de slaap enorm verbeteren.

Met rijst gooien, de bruid over de drempel tillen, samen de taart aansnijden. In Nederland zijn we niet echt van de gekke tradities op de huwelijksdag. Maar op deze 7 plekken pakken ze dat heel anders aan. 

1. Zuid-Korea: De voeten van de bruidegom slaan met een vis

Pardon?! Ja echt. Wanneer je in Korea een bruiloft bijwoont, zou je weleens getuigen kunnen zijn van deze bijzondere traditie: Het vastbinden van de enkels van de bruidegom en hem vervolgens met een vis op zijn voeten slaan.

Naast het perfecte excuus voor vrienden om even flink met de bruidegom te spotten schijnt deze traditie ook voor de benodigde vitale energie te zorgen om goed te kunnen presteren tijdens de huwelijksnacht! 

En bedankt.

2. Schotland: Besmeurd worden met vuil

Vlak voor de grote dag volledig bedekt zijn met vuil klinkt als de ergste nachtmerrie van menig bruid, maar in Schotland wordt dit als een traditie beschouwd.

Tijdens dit opvallende ritueel ‘Blackening’ worden de bruid en bruidegom door vrienden en familie vastgehouden en volledig besmeurd met viezigheid (denk hierbij aan rotte eieren, modder, schoensmeer, stinkende sauzen!).

Het idee achter deze smerige bedoeling is dat het huwelijk niet altijd rozengeur en maneschijn is. Als je deze ‘vernedering’ samen kunt doorstaan, schijn je beter voorbereid te zijn op het dagelijks leven als getrouwd stel.

3. Fiji: Een walvistand cadeau geven

Om de hand van je geliefde vragen is alles behalve eenvoudig in Fiji. Er wordt verwacht dat je een tand, het liefst meerdere, van een walvis aan de familie van de aanstaande bruid schenkt.

De walvistand, genaamd ‘Tabua’, vertegenwoordigt in de Fijische cultuur een grote waarde en is zowel een teken van ware liefde als rijkdom.

Ze zijn tegenwoordig echter lastig te verkrijgen door de internationale beperkingen op de walvisjacht en handel.

Desalniettemin is deze traditie nog steeds springlevend en geven Fijische mannen hier veel geld aan uit om zo met de liefde van hun leven te trouwen.

4. Rusland: De bruid ontvoeren voor losgeld

In Rusland gaat een trouwerij vaak gepaard met een (weliswaar onschuldige) ontvoering.

Vrienden van het aanstaande bruidspaar ‘kidnappen’ de bruid en vragen de bruidegom om een vergoeding. Het losgeld? Een symbolisch bedrag, geheel afhankelijk van je vriendengroep – kies ze daarom verstandig!

Na betaling, wordt de bruid weer netjes herenigd met de bruidegom en gaat het feest verder. Nasdrovie!

5. Zweden: De bruid of bruidegom stiekem zoenen

In Zweden verstaan ze onder “You may now kiss the bride” kennelijk heel iets anders. Het is hier gebruikelijk voor gasten om de bruid te kussen wanneer haar echtgenoot de kamer verlaat.

Hetzelfde geldt overigens ook voor de bruidegom wanneer de bruid opstaat. Als dit maar niet direct voor huwelijkse spanningen zorgt…

6. Duitsland: Alle borden kapot gooien

Wij dachten dat dit een Griekse traditie was, maar ook in Duitsland kunnen ze er wat van: Het kapot gooien van het servies na het eten. Het schijnt het aanstaande echtpaar zelfs geluk te brengen en het samen opruimen brengt ze ook nog dichter bij elkaar.

Volgens traditie worden mensen niet officieel uitgenodigd voor deze ‘Polterabend’ maar woord zegt het voort. De vrienden en familie die hier op af komen zijn doorgaans niet bij de officiële ceremonie aanwezig maar kunnen op deze manier toch samen met het bruidspaar het huwelijk vieren.

7. Engeland (Royal Wedding): Het versturen van een stuk taart per post

Alle genodigden van de koninklijke bruiloft zullen na afloop van het huwelijk een stuk taart per post ontvangen met een bedankbriefje van Prins Harry en Meghan.

Zelfs de gasten die verhinderd waren, mogen rekenen op een stukje van de taart. Deze traditiegetrouw torenhoge stapeltaart met fruit werd deze keer door Claire Ptak, de eigenaresse van de Violet Baker in Londen, gemaakt.

Bron: HomeToGo zocht dit allemaal voor ons uit.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!