Zelfs na drie films hebben we er nog geen genoeg van. En Renee Zellweger ook niet. Ze wil dolgraag nog een keer…

Aldus Zellweger in een interview met Daily Record op de vraag of we nog een Bridget Jones-film kunnen verwachten. ‘Ik hoop het. Echt. Ik hou van Bridget. Ze is zo leuk.’ Hoewel al dat drama nu wel een beetje voorbij zal zijn, nu Jones moeder is. ‘Ik vind het punt waarop ze nu in haar leven staat juist heel leuk. En het is Bridget, er zal altijd wat drama blijven. Ze is zo perfect imperfect.’ En vooralsnog bleek er steeds ruimte voor een nieuwe; Bridget Jones’s baby, die in 2016 uitkwam, twaalf jaar na de tweede The edge of reason, was gewoon weer een enorm succes. ‘Het was bijzonder om te zien hoe welkom en geliefd ze nog was na al die jaren afwezigheid. Het had net zo goed anders kunnen uitpakken.’

Hollywood-vrouwen
Zellweger (48), die het al jaren rustiger aan doet – ‘Ik vind het fijn om niet op te vallen’- is veel selectiever geworden. Het hoeven geen blockbusters meer te zijn: ‘Mijn prioriteiten zijn veranderd nu ik ouder ben. Als ik een script lees, bedenk ik: zou ik hiervoor een bioscoopkaartje willen betalen? Indien ja, dan is dat een goed teken.’ En voor een nieuwe Bridget Jones zou ze duidelijk naar de bios willen. Maar eerst komend jaar nog haar rol in Judy, over het (tragische) leven van Hollywood-ster Judy Garland. Over de verschillen tussen Hollywood toen en nu zegt Renee: ‘We zijn op de goede weg, we zijn er bijna, want vrouwen zijn niet langer afwachtend. We pakken dingen aan: we schrijven, we produceren, we regisseren. Het is zo succesvol omdat er duidelijk een markt is die wil betalen voor ervaren, sterke vrouwen. En zij verdienen een hoop geld, dus het gaat de goede kant op. Gelukkig.’

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!