Vrouwen worden massaal onzeker van het legertje afgetrainde modellen dat de catwalk bestormt tijdens dé jaarlijkse show van lingeriemerk Victoria's Secret. Zo niet plus-size topmodel Ashley Graham.

Deze 30-jarige Amerikaanse schone is een minstens zo vaak gevraagd (en goed betaald) model als haar dunne collega's, maar aan een Victoria's Secret-show meedoen? Dat mag ze niet.

Lees ook: Poedelnaakt, met putjes en striae: topmodel Ashley Graham laat álles zien

'Ik heb ze hoor!'
Maar dat ze nimmer een 'Angel' (zoals de modellen van Victoria's Secret worden genoemd) zal zijn, daar ligt Ashley duidelijk niet wakker van, zo blijkt uit onderstaand Instagram-bericht. 'Got My Wings!' ('Ik heb mijn vleugels!') grapt ze in een bijschrift naast de gefotoshopte foto, die al op 647.000 likes mag rekenen. 

Gezond zelfbeeld
Het is natuurlijk een bericht met een knipoog, maar Ashley vindt het wel degelijk belangrijk dat vrouwen hun lichaam koesteren, of dat nou dik, dun of 'doorsnee' is. Ze heeft daarom ook op tal van scholen gesproken over het belang van een gezond zelfbeeld en draagt haar visie overal uit.

'Ik hou van mijn lichaam'
Want zij meent het uit de grond van haar hart als ze zegt: "Ik hou van mijn lichaam." Wat een beauty, van binnen en buiten.

Volgend jaar wél een lingeriemodel op de catwalk dat geen maat 34 heeft? Wij juichen het toe.  

 

Got my wings! ???? .. my #AdditionElle wings! #thickthighssavelives

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) op

Een paar van de Victoria's Secret Angels, onder wie de Nederlandse Romee Strijd:
 

 

Can’t believe it’s over, can we do it again @ed_razek @monica.mitro @10magazine @johndavidpfeiffer @victoriassecret?? ?

Een bericht gedeeld door Romee Strijd (@romeestrijd) op

 

That Angel stare down… (? @karliekloss). @marthahunt & @stellamaxwell in #VSxBALMAIN at the #VSFashionShow

Een bericht gedeeld door Victoria's Secret (@victoriassecret) op

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.