'Het is allemaal héél DVF!' volgens de ontwerper.

Zeg je Diane von Fürstenberg, dan zeg je kleur en print. Die vormen dan ook de kern van de home decor collectie die ze voor H&M Home maakte en die vanaf 16 april verkrijgbaar is.

"Je huis is een weerspiegeling van wie je bent," zegt Von Fürstenberg, die de items stylde en fotografeerde in haar eigen huis in Connecticut. "Je ziet mijn eigen smaak in de collectie terug. Ik hou van spullen die me blij en vrolijk maken."

Article continues after the ad

In de collectie onder andere dekens met aan elke kant een ander motief, geurkaarsen in mooie glaasjes, gelakte dienbladen, espressokopjes en – schotels, vazen en opbergdozen. "Het is allemaal héél DVF," zegt Diane. "Als je dit zit, weet je meteen dat ik het heb ontworpen."

Haar favoriete plek in huis? "De eetkamertafel," zegt ze. "De tafel draait om intimiteit. Daar is waar je eet en zit met dierbaren. De tafel staat voor gesprekken, voor betekenis."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in