Tatiana Schlossberg, de dochter van Caroline Kennedy en kleindochter van de vroegere Amerikaanse president John F. Kennedy en zijn Jackie, is afgelopen weekend getrouwd met haar jeugdliefde George Moran.

Dat deed het verliefde stel op Martha's Vineyard, een eiland bij de VS, ten zuiden van Cape Cod. De ceremonie vond plaats op 9 september in het familiehuis van de bruid, zo meldt een aankondiging in de New York Times. 

Eerste foto's van de grote dag
Er is nog niet veel bekendgemaakt over de trouwplechtigheid, behalve dat de voormalige gouverneur van Massachusetts, Deval L. Patrick, het huwelijk voltrok. Maar het verliefde stel gunt ons wél een paar eerste foto's van hun grote dag, gemaakt door fotografe Elizabeth Cecil.

Lees ook: Caroline Kennedy: 'Ik mis mijn vader nog elke dag van mijn leven'

Studieliefdes
Schlossberg en Moran ontmoetten elkaar toen ze allebei studeerden aan de Yale-universiteit, een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de Verenigde Staten. Zij is journaliste, die tot voor kort schreef over de klimaatverandering voor de Times, de bruidegom studeert geneeskunde aan de Columbia-universiteit in New York.

Tragedies
De Kennedy's hebben overigens niet alleen gelukkige herinneringen aan Martha's Vineyard. In 1969 kreeg senator Edward Kennedy er een auto-ongeluk, waarbij zijn campagne-medewerkster Mary-Jo Kopechne omkwam. En in 1999 verongelukte John F. Kennedy Jr., de zoon van John F. Kennedy, met zijn privé-vliegtuig tijdens de voorbereiding voor een tussenlanding op Martha's Vineyard, in slecht weer. Ook zijn vrouw Carolyn Bessette en haar zus Lauren Bessette kwamen hierbij om het leven.

Nét 67 geworden en poseren voor Playboy, je moet maar durven. Maar als je je fantastisch voelt en er nog immer prachtig uitziet, waarom dan ook niet?

Twee dagen terug onthulde ze het zelf via Instagram, dat ze thrilled was om het nieuws met ons te delen dat ze was geïnterviewd en gefotografeerd voor Playboy. In het interview vertelt ze over haar carrière (de Bond-film Live and let die, East of Eden, Dr Quinn, medicine woman), familie en dat ze zich op haar 67e beter voelt dan ooit. En ook sexier dan ze deed toen ze jonger was. ‘Toen dacht ik: o god, ik moet sexy zijn, maar hoe dan? Het geeft  een enorme vrijheid om zo lang te hebben geleefd als ik. Zoals mijn vader zou zeggen: ik zit comfortabel in m’n vel.’

Derde keer
Ze vertelt ook nog steeds wel eens te worden versierd. ‘Ik een ander leven, zeg ik dan. Maar vleiend is het wel ja. Ik bedoel, meestal ben je onzichtbaar op deze leeftijd. Als je jong bent, gaat het altijd maar om: kijk naar mij! Maar ik hoef niets meer te bewijzen.’ Het is trouwens niet de eerste keer dat Seymour in Playboy staat, de moeder van vier kinderen (oudste 36, jongsten 22) poseerde ook al in 1973 en 1987. Overigens houdt ze dit keer haar kleren aan. Het levert prachtige plaatjes op.

Slaat de actrice op haar 52e dan definitief een nieuwe weg in, namelijk die van modeontwerper? Het lijkt erop, gezien haar kersverse samenwerking met Gap.

Het is voor Sarah Jessica Parker, de actrice die, zonder twijfel geholpen door Carrie Bradshaw in Sex and the city, mode ademt, niet de eerste modesamenwerking. Maar dat ze nu voor Gap Kids deze collectie mocht ontwerpen, vindt de moeder van drie (tweeling Tabitha & Loretta van 8, en zoon James Wilkie van 15): “een cadeau. Ik hoop dat mijn stukken gekoesterd zullen worden door de kinderen die ze dragen, dat ze worden doorgegeven aan een volgende generatie en dat er prachtige herinneringen ontstaan tijdens het dragen.” Inspiratie haalde ze uit haar eigen jeugdherinneringen, als dochter uit een gezin van acht kinderen. Daar droeg iedereen elkaars kleren. “Het maakte niet uit of je een jongen of meisje was. Daar heb ik me met deze collectie ook echt op geconcentreerd: soepele kleding voor iedereen. Die kan worden doorgegeven en lang meegaat.”

Op veel van de items zijn konijntjes terug te vinden. Ook dat heeft een persoonlijke reden, omdat het bij de Parkertjes traditie is om op de eerste dag van de nieuwe maand ‘Rabbit, rabbit’ te zeggen voor geluk. “Deze collectie viert liefde, geluk en magie”, aldus SJP. En het moet gezegd: wát een leuke kleding! Als je al uit de kleintjes bent, zou je bijna weer…

Naast de kids collection heeft SJP ook een paar stukken voor moeders ontworpen. Zonder konijntjes, mét bloemen. Hier alvast een voorproefje, vanaf 1 maart is de collectie verkrijgbaar.

 

Beeld Gap.