Tatiana Schlossberg, de dochter van Caroline Kennedy en kleindochter van de vroegere Amerikaanse president John F. Kennedy en zijn Jackie, is afgelopen weekend getrouwd met haar jeugdliefde George Moran.

Dat deed het verliefde stel op Martha's Vineyard, een eiland bij de VS, ten zuiden van Cape Cod. De ceremonie vond plaats op 9 september in het familiehuis van de bruid, zo meldt een aankondiging in de New York Times. 

Eerste foto's van de grote dag
Er is nog niet veel bekendgemaakt over de trouwplechtigheid, behalve dat de voormalige gouverneur van Massachusetts, Deval L. Patrick, het huwelijk voltrok. Maar het verliefde stel gunt ons wél een paar eerste foto's van hun grote dag, gemaakt door fotografe Elizabeth Cecil.

Lees ook: Caroline Kennedy: 'Ik mis mijn vader nog elke dag van mijn leven'

Studieliefdes
Schlossberg en Moran ontmoetten elkaar toen ze allebei studeerden aan de Yale-universiteit, een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de Verenigde Staten. Zij is journaliste, die tot voor kort schreef over de klimaatverandering voor de Times, de bruidegom studeert geneeskunde aan de Columbia-universiteit in New York.

Tragedies
De Kennedy's hebben overigens niet alleen gelukkige herinneringen aan Martha's Vineyard. In 1969 kreeg senator Edward Kennedy er een auto-ongeluk, waarbij zijn campagne-medewerkster Mary-Jo Kopechne omkwam. En in 1999 verongelukte John F. Kennedy Jr., de zoon van John F. Kennedy, met zijn privé-vliegtuig tijdens de voorbereiding voor een tussenlanding op Martha's Vineyard, in slecht weer. Ook zijn vrouw Carolyn Bessette en haar zus Lauren Bessette kwamen hierbij om het leven.

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief