Janny van der Heijden peilt de culinaire stand van het land! 

Wat eet jij vanavond? Volgens het cliché zit Nederland nog altijd klokslag 18:00 uur aan de stamppot met een kuiltje jus. Nu is dat niet te versmaden, net als alle andere aardappel-groente-vlees gerechten. Maar al die AGV'tjes hebben inmiddels wel grote concurrentie gekregen van pasta, couscous en curry's, al dan niet uit een verspakket.

Article continues after the ad

Hollandse pot  

24Kitchen heeft een groot onderzoek uitgevoerd naar de smaak van Nederland: wat kopen we we, hoe koken we en wat eten we? Culinair journalist Janny van der Heijden gaat met deze resultaten op pad...

...en onderzoekt in haar nieuwe programma hoe populair de Hollandse pot is en wat we verder nog eens graag op tafel zetten.

Nieuwe snacks

Zo reist Van der Heijden door Nederland om erachter te komen wat de Nederlander écht lekker vindt en wat onze huidige eetcultuur is. In zes afleveringen proeft ze traditionele en gerechten uit buitenlandse keukens én ontdekt ze De Smaak van Nederland.  

Ze gaat onder andere langs bij sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS) op zoek naar onze eeuwenoude Nederlandse eetcultuur en maakt met rapper Donnie een nieuwe cafetariasnack. Ook bezoekt ze een Portugees-Mozambikaanse man die dol is op de Hollandse pot en leert ze hoe je échte Italiaanse risotto maakt. En dat allemaal op zijn Janny's, vergezelt door haar teckel Nhaan.

De Smaak van Nederland met Janny van der Heijden is vanaf vanadaag (22 februari 2021) elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in