Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: hoe is het met Kasteelvrouw Emmy uit 'Ik vertrek'?

Ze leeft haar droom in Douzillac, nu met een eigen serie! Herinner je je kasteelvrouw Emmy uit 'Ik vertrek' nog? Zelden heeft de serie zoveel tweets opgeleverd als toen ze voor het eerst in beeld kwam. De ene helft van de kijkers was verbijsterd over zoveel argeloosheid, de ander nam het voor haa...

Kijktip: hoe is het met Kasteelvrouw Emmy uit 'Ik vertrek'?

Ze leeft haar droom in Douzillac, nu met een eigen serie!

Herinner je je kasteelvrouw Emmy uit 'Ik vertrek' nog? Zelden heeft de serie zoveel tweets opgeleverd als toen ze voor het eerst in beeld kwam. De ene helft van de kijkers was verbijsterd over zoveel argeloosheid, de ander nam het voor haar op en het was het soort televisie waar iedereen het de volgende dag over had.

Hoe zat het ook alweer?

Emmy Postma (62) kocht twee jaar geleden in haar eentje ('Het was liefde op het eerste gezicht') voor 300.000 euro een Frans chateau met maar liefst tien slaapkamers en zes hectare grond. Ze wilde het verbouwen tot chambres d’hôtes. Dat haar romantische ideaalbeeld haar zakelijke blik wat vertroebelde bleek, ondanks waarschuwingen van haar man Rutger, al snel na de aankoop. Het opknappen werd toch een wat grotere klus dan gedacht en erger nog, het dak bleek te lekken.

Rutger zag er geen heil in en bleef wonen op zijn woonboot in ‘t Gooi, zodat ze op geheel eigen wijze zelf ging klussen. Niet gehinderd door enig gevoel voor prioriteiten, maar wel met liefde, lol en hier en daar wat wanhoop als ze wéér tegen een tegenvaller aanliep. Het was onmogelijk geen sympathie te voelen voor Emmy, die altijd maar onverdroten door ging, omdat ze heilig geloofde in haar kasteeltje.

Eigen serie

Bij Omroep Max kun je vanavond zien hoe het verder ging, want Kasteelvrouw Emmy heeft haar eigen serie gekregen, met een voice-over van André van Duin die op zijn gortdroge best is.

Rutger heeft zich alsnog bij Emmy gevoegd, ze kibbelen nog altijd gezellig, Emmy is nog altijd tegelijk chaotisch en de kalmte zelf, het kasteel is nog altijd niet af en Rutger onthoudt zich wijselijk van haar wijze raad geven. Uiteraard heeft ze nog grote plannen genoeg. En je voelt gewoon dat het haar gaat lukken.  

Kasteelvrouw Emmy, vanaf dinsdag 31 mei 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in