Kerstmis vraagt om tradities, zo ook bij de redactie. Maar misschien zit hier wel een leuk idee tussen voor volgend jaar bij. Of gewoon last-minute. De redactie van Nouveau trekt er op uit deze dagen!

Anita, Coördinator Mode: Zwitserland

Wij gaan dit jaar met kerst naar Zwitserland. En sneeuw of geen sneeuw, we vermaken ons altijd opperbest. Alleen de autotocht vind ik al leuk. Met z'n vijven opgevouwen in de auto, omdat we altijd teveel spullen meenemen, en dan gaan we heel flauwe spelletjes doen om de tijd te doden. Het muziek alfabet bijvoorbeeld (noem 5x een popband met de letter A, enzovoort). 

We kaasfonduen altijd een keer én op de skipiste gaan we voor de Zwitserse hotdog. Je weet wel, een stuk stokbrood op zo'n hete pin, daarna de worst erin en dat met heel veel mosterd. Ik probeer ze ook wel eens in het appartement te maken, maar bovenop de berg zijn ze toch lekkerder.

Inge, Digital Producer: Hints

We vieren elk jaar kerst met de familie. Intussen zijn we totaal met 21 personen. Jong en oud houden rekening met deze dag en zorgen ervoor dat ze aanwezig zijn. We maken allemaal iets lekkers. Vaak gaan we voor een thema zoals Indonesisch, Italiaans of gewoon Hollands. Het hoogtepunt van de avond is altijd het spelletje HINTS. De mannen tegen de vrouwen. Altijd een leuke afsluiting van een heerlijke dag.

Wies, Coördinator Lifestyle: Zeeland

Ieder jaar vier ik kerst in een heel groot huis in Domburg, met al mijn broers, zussen, zwagers en schoonzussen, moeder en neefjes en nichtjes. Even lijkt alles een sprookje. 

Ik weet niet wat het is, maar Zeeland heeft iets magisch, ik voel me er altijd zo goed. Het lijkt wel alsof alle stress van je afvalt. 

Niks lekkerders dan op tweede kerstdag een lange strandwandeling te maken en daarna bij de Domburgsche Bier en Melksalon in het dorp een kop warme chocomelk met karamel en zeezout te drinken. En we gaan niet naar huis voordat we een visje hebben gegeten bij restaurant de Visbar.

Claudia, Hoofdredacteur: Friesland

Ik zit altijd met mijn gezin in het rode, houten familiehuisje in het Friese Gaasterland. Als het dan nog gaat sneeuwen, is het helemaal zoal de tv-serie ‘Kerst met Linus’. We proberen altijd even te gaan kijken bij het Planetarium in Franeker: magisch zoals de sterrenhemel daar 300 jaar geleden al verbeeld is, en rijden daarna door naar Pizzeria Pingjum, het best bewaarde culinaire geheim van Friesland, opgezet door een oud-leerlinge van Joop Braakhekke.

Merijn, Coördinator Online: Monschau

Kerstavond zijn wij traditiegetrouw met de familie bij elkaar. We koken allemaal een gang en de onvolprezen kerstboom die mijn moeder elk jaar optuigt, bezwijkt bijna onder het gewicht van alle kerstcadeaus. Kerstochtend rijden we door naar mijn vader voor een brunch en daarna is het tijd voor mijn Lief en mezelf. Dit jaar gaan we een paar dagen naar het überkneuterige Monschau. Net over de grens in Duitsland. Het is maar een paar uurtjes rijden en je waant je in een sprookjesdorp. Misschien gaat het dit jaar zelfs sneeuwen!

Christien, Vormgever: Lekker thuis

Mijn man en ik blijven dit jaar thuis. We krijgen familie uit het buitenland over. Daar gaan we uitstapjes mee maken, onder andere naar Amsterdam om daar een rondvaart te maken langs de lichtkunst aan de Amsterdamse Grachten. Daarna gaan we uit eten, we hebben meerdere adresjes in Amsterdam waar we graag komen. We laten de keuze aan onze gasten. Of misschien gaan we wel dicht bij huis dineren, in Naarden Vesting zit het vol met leuke restaurantjes. Onze favoriet op dit moment is A-Fusion Tapasbar & Sushi, heerlijke moderne Asian bites.

Wat je ook gaat doen, de redactie wenst je héél fijne kerstdagen! Joyeux Noël!

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.