Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ken je de custardo al? Zo lekker!

Perfect dessert na een diner al fresco! Bij de woorden 'eierkoffie' sta je misschien niet meteen te juichen, maar bear with us – het is verrukkelijk. Het lijkt een beetje op affogato (hete espresso over vanille-roomijs), maar dan met custard. Je hebt nodig: 100 g eierdooiers 100 g basterdsuiker 2...

Ken je de custardo al? Zo lekker!

Perfect dessert na een diner al fresco!

Bij de woorden 'eierkoffie' sta je misschien niet meteen te juichen, maar bear with us – het is verrukkelijk. Het lijkt een beetje op affogato (hete espresso over vanille-roomijs), maar dan met custard.

Je hebt nodig:

  • 100 g eierdooiers
  • 100 g basterdsuiker
  • 250 g volle melk
  • 250 g double cream (te koop bij AH, ook goddelijk bij scones. Kun je het niet krijgen, wijk dan uit naar mascarpone)
  • 1 vanillepeul (of als je geen purist bent: 1 tl Nielsen-Massey vanille-extract)  

1 Mix de eidooiers en suiker tot een gladde massa

2 Meng in een flinke pan de melk en room

3 Splijt de vanillepeuk, schraap de zaadjes eruit en doe die bij het roommengsel.

4 Roommengsel op een hoog vuur aan de kook brengen. Als het kookt, draai je het vuur uit en voeg je langzaam het eimengsel toe, waarbij je blijft kloppen tot het dikker wordt. Kom niet in de verleiding het vuur weer op te draaien, want dan krijg je roerei – het zal echt opdikken tot een vloeistof met de consistentie van iets dikke drinkyoghurt. Die zeef je even om de vanillezaadjes en eventueel gestolde stukjes ei eruit te vissen.

5 Gloeiend hete espresso in een glas of kopje schenken, warme custard erop gieten en mjum!  Bij warm weer kun je ook met ijs-espresso en koude custard werken.

Foto (c) Forza Win 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in