De snoeptrend van het jaar als waardige afsluiter.

Het is onvoorstelbaar hoeveel invloed de socials hebben op wat we eten. Zonder TikTok en Instagram zouden we vermoedelijk niet massaal aan de pasta met feta zijn gegaan en zou het kaasplankje 2.0 in anonimiteit zijn blijven steken.

Een van de grote snoeptrends van 2021 was de cinnamon roll, die de cupcake van haar troon stootte. Kaneelrollen, ook wel cinnamon swirls genoemd, zijn in de VS een begrip: warm, zoet comfortfood dat een beetje doet denken aan onze bolus. Maar dan groter en hoger, want, you know, in America everything is bigger. 

Article continues after the ad

De kaneelrollen die in 2021 de macht grepen, hebben meer weg van de Zweedse kanelbulle. Die zijn daar zo populair dat ze een eigen feestdag hebben: 4 oktober.

Een kaneelrolletje is op zich al lekker, zeker als ie net knapperig-en-toch-zacht uit de oven komt. Maar wil je 'm extra calorierijk / smakelijk maken, dan zet je er nog een topping op. Glazuur is altijd goed, maar ook een crème met hazelnootpasta, karamel, vanille of appel smaakt prima, net als een topping van slagroom en fijngehakte noten.

Online vind je verschillende recepten om zelf kaneelrolletjes te maken. De een gebruikt croissantdeeg, de ander bladerdeeg, een derde een deegje van bloem en gist dat meer richting brooddeeg gaat – whatever rocks your boat. Het principe is hetzelfde: je rolt het deeg uit, bestrijkt het met een mix van roomboter, suiker en kaneel, rolt het op en snijdt er plakjes van die je afbakt.

Luie lekkerbekken kopen een kant-en-klaar rolletje (koeling AH) en ijlen zich naar het bakvak voor een easy topping. Ook lekker als Nieuwjaarsontbijtje. Niet vergeten op Instagram te zetten, hè 😉 ?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in