Bij de laatste Golden Globes was één van onze favoriete series Big Little Lies al de grote winnaar. En terecht. Hoofdredacteur Claudia en Chef redactie Wies rollen bijna over elkaar met superlatieven over de, volgens hen, "Beste vrouwenserie van de laatste paar jaar."

Ze sommen op:

• Het gaat over drie heel sterke, levensechte vrouwen. 

• Er is erkenning en herkenning, want ze zijn allemaal 40+. 

• Daarnaast speelt het verhaal zich af in een droomachtig decor van prachtige natuur. En de huizen, de inrichting, de lifestyle; alles is prachtig en stijlvol. 

• Je vergaapt je aan al het moois. 

• En daarnaast is het verhaal gewoon ook hartstikke leuk.

Oorspronkelijk zou het een miniserie blijven, maar gelukkig is een tweede seizoen in de maak. Naast Nicole Kidman, Laura Dern en Reese Witherspoon wordt er nóg een Hollywood Grand Dame aan de cast toegevoegd: Meryl Streep.

En zo te zien is Reese daar heel erg mee in haar nopjes:

En Nicole Kidman ook!

 

Welcome to the #BigLittleLies family Ms. Streep - can’t wait xx

Een bericht gedeeld door Nicole Kidman (@nicolekidman) op

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen. Je volgt Big Little Lies op Ziggo.

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!