Wat maakt de mens gelukkig? Een grootse Harvard-studie leverde een heel helder antwoord op.

We hebben het hier niet over zomaar een onderzoekje, maar over een revolutionaire studie in de psychologie, waarvoor 75 jaar (!) werd uitgetrokken. In die periode werden twee groepen mannen gevolgd en inmiddels ook hun kinderen, om hun jeugdjaren in de verschillene decennia te vergelijken, en te ontdekken welk effect die hebben op gezondheid en tevredenheid op middelbare leeftijd.

Wat houdt ons gezond en gelukkig door ons leven heen? Geld en faam blijken het niet te zijn. Psychiater Robert Waldinger, betrokken bij de studie: “De duidelijkste boodschap blijkt: goede relaties houden ons gelukkiger en gezonder.”

Soulmate
Hét ingrediënt dat je nodig hebt voor geluk en tevredenheid in je leven is dus gewoon liefde. Bij mensen op wie je kunt vertrouwen, kun je ontspannen, met als gevolg een gezonder brein en veel minder last van emotionele pijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat bij degenen die zich eenzaam voelen, de kans groter is dat hun fysieke gezondheid sneller achteruit gaat en dat ze minder oud worden. Waldinger: “Het gaat niet om hoeveel vrienden je hebt, of dat je een relatie hebt, het gaat om de kwaliteit van je goede vriendschappen.” Zit er voldoende diepgang en eerlijkheid in, zodat je jezelf kunt zijn en gezien wordt voor wie je echt bent?
Kijk met die resultaten eens naar de band met de mensen om je heen. Want wat we misschien al wel wisten, blijkt maar weer uit deze resultaten: je kunt al het geld in de wereld hebben, maar zonder liefdevolle oprechte relaties word je nooit gelukkig.

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!