Aardiger en aantrekkelijker gevonden worden door één simpel trucje? Onderzoek toont aan dat het echt kan.

Een nieuwe studie wijst uit dat je, door vaker te knikken met je hoofd, een stuk sympathieker overkomt.

Lees ook: Foeter je vaak? Voel je niet langer schuldig, het zegt iets heel positiefs over je

Sympathiek en toegankelijk
Onderzoekers ontdekten dat de mate waarin mensen je sympathiek vinden met maar liefst een derde toe kan nemen met een eenvoudige knik. En je wordt er zelfs vijftig procent meer toegankelijk door.

De knik does the trick
De studie, uitgevoerd door de Hokkaido Universiteit in Sapporo, Japan, vergeleek mensen die hun hoofd wél knikten met personen die dat niet deden. De testpersonen (evenveel mannen als vrouwen) die hen moesten beoordelen, kwamen tot dezelfde conclusie: het hoofdknikje maakt iemand leuker.

Menselijke(r) robots
Bijkomend voordeel? Je wordt er ook nog eens aantrekkelijker door. De resultaten werpen nieuw licht op goede manieren en gastvrijheid én volgens de experts zullen door deze uitkomst in de toekomst ook 'avatars' en menselijke robots worden aangepast.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!