Hottokéki rijst tot eenzame hoogte.

Elk volk lijkt zo'n beetje zijn eigen pannenkoek te hebben. In Frankrijk houden ze het op flinterdunne crêpes, in Amerika zijn de pannenkoeken klein en dik en in Nederland eten we ze graag groot en plat. Naast de lobbige soufflé pannenkoeken (met extra veel opgeklopt eiwit) die op steeds meer menukaarten verschijnen, zijn ze er nu ook superdik en strak...

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dr Stéphanie Canales (@drstephaniecanales) op

... in de vorm van Japanse hotcakes, ook bekend als Hottokéki. Ze zijn zoeter en iets steviger dan de Amerikaanse. Ze zijn vrij makkelijk te maken, maar je hebt er wel een kleine ronde bakring voor nodig:

Voor 1 portie Hottokéki:

  • 2 grote eieren
  • 3/4 kopje melk
  • 1/4 kopje basterdsuiker
  • Half theelepeltje vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 1,5 kopje bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Mix de ingrediënten, spray een koekenpan en de kleine ronde bakvorm in. Leg de vorm in de pan, vul die tot de helft met het beslag. Als het deeg tot de rand is gestegen en luchtbelletjes op verschijnen, even keren met een spatel en ook aan de onderkant bakken. Herhalen tot beide kanten goudbruin zijn.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chitra / Mom / Foodie /Toronto (@chitra_u) op

In Japan eten ze hun hotcakes met custard, vers fruit en slagroom, maar met alleen de laatste twee zijn ze ook al zalig. Ideetje voor het zondagochtendontbijt?

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in