Het sprookjeshuwelijk van Pippa Middleton en James Matthews gaat de geschiedenis in als peperduur. Naar verluidt zou aan hun mooiste dag een prijskaartje hebben gehangen van bijna drie ton.

Dit astronomische bedrag is nog maar een schijntje in vergelijking met wat andere beroemdheden (onder wie Pippa's grote zus Kate) hebben gespendeerd aan hun bruiloft.

Lees ook: In beeld: Pippa's Grote Dag

Allebei rijk
Kersverse ouders George en Amal Clooney stapten op 27 september 2014 in het prachtige Venetië in het huwelijksbootje. Kosten noch moeite werden gespaard, in totaal zou de mooiste dag van George en Amal 1.260.000 euro hebben gekost. Maar ook de schoonfamilie van George betaalde mee. Geen aderlating voor Baria en Ramzi Alamuddin overigens, Amal komt uit een rijke familie.

Champagne!
Zanger Justin Timberlake en zijn eega, actrice Jessica Biel, hadden meer oog voor elkaar op de grote dag, dan voor de uitgaven. Op 19 oktober 2012 gaven ook zij elkaar het jawoord in Italië (bespeuren wij daar een trend?). Die dag liepen de bruiloftskosten in de miljoenen - 5,3 miljoen euro om precies te zijn. Maar daar werden dan ook ontelbare liters champagne, culinaire hoogstandjes en 5-sterrenhotels van bekostigd. En alle genodigden werden in een privé-vliegtuig naar Italië vervoerd. 

Je bent een prins of niet
En dan nog valt dat bedrag nog reuze mee in vergelijking met de royal wedding van Kate en William. Die kostte maar liefst 30 miljoen euro. Alleen al voor de taart werd 70.000 euro betaald.   

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV