Het sprookjeshuwelijk van Pippa Middleton en James Matthews gaat de geschiedenis in als peperduur. Naar verluidt zou aan hun mooiste dag een prijskaartje hebben gehangen van bijna drie ton.

Dit astronomische bedrag is nog maar een schijntje in vergelijking met wat andere beroemdheden (onder wie Pippa's grote zus Kate) hebben gespendeerd aan hun bruiloft.

Lees ook: In beeld: Pippa's Grote Dag

Article continues after the ad

Allebei rijk
Kersverse ouders George en Amal Clooney stapten op 27 september 2014 in het prachtige Venetië in het huwelijksbootje. Kosten noch moeite werden gespaard, in totaal zou de mooiste dag van George en Amal 1.260.000 euro hebben gekost. Maar ook de schoonfamilie van George betaalde mee. Geen aderlating voor Baria en Ramzi Alamuddin overigens, Amal komt uit een rijke familie.

Champagne!
Zanger Justin Timberlake en zijn eega, actrice Jessica Biel, hadden meer oog voor elkaar op de grote dag, dan voor de uitgaven. Op 19 oktober 2012 gaven ook zij elkaar het jawoord in Italië (bespeuren wij daar een trend?). Die dag liepen de bruiloftskosten in de miljoenen - 5,3 miljoen euro om precies te zijn. Maar daar werden dan ook ontelbare liters champagne, culinaire hoogstandjes en 5-sterrenhotels van bekostigd. En alle genodigden werden in een privé-vliegtuig naar Italië vervoerd. 

Je bent een prins of niet
En dan nog valt dat bedrag nog reuze mee in vergelijking met de royal wedding van Kate en William. Die kostte maar liefst 30 miljoen euro. Alleen al voor de taart werd 70.000 euro betaald.