(c) Hans van Horssen
(c) Hans van Horssen

Piet Oudolf en LOLA over 'gecomponeerde natuur'.

Vanaf 26 mei te zien in museum SCHUNCK in Heerlen: de tentoonstelling Landscape Works with Piet Oudolf  and LOLA.

Deze tentoonstelling over tuin- en landschapsarchitectuur laat werk zien van gerenommeerd tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects.

Article continues after the ad

De Nederlandse tuinarchitect, plantenkweker, kunstenaar en auteur Oudolf is internationaal beroemd om zijn  landschapstuinen.

Kenmerkend zijn de vloeiende lijnen, hoogteverschillen, het gebruik van de vele diverse grassen en vaste planten en een natuurlijke beplantingsstijl waarbij hij rekening houdt met de tuin in alle seizoenen.

Al decennia heeft Oudolf, hier met Camilla, hertogin van Cornwall, in The Royal Marsden, grote invloed op het veranderend perspectief op groen en natuur in publieke ruimtes wereldwijd.

Bekende tuinen zijn o.a. The Serpentine Gallery, de High Line in New York en de tuinen van museum Voorlinden in Wassenaar.

Het Rotterdamse bureau LOLA Landscape Architects ontwikkelt en ontwerpt publieke ruimtes en onderzoekt bestaande landschappen in de stad en daarbuiten.

LOLA wil bestaande landschappen optimaliseren en ontwikkelen tot gezonde, florerende plekken vol natuurlijke schoonheid. Voorbeelden van projecten zijn Metropolitan Forest Madrid en PlusStadt Frankfurt Nordwest

Aan de hand van uitvergrotingen van originele tekeningen, maquettes en (film)beeld laat de tentoonstelling een niet eerder vertoond perspectief zien op tuin- en landschapsarchitectuur.

In Landscape Works zijn filmmateriaal, maquettes op schaal van bekende tuinen (waaronder de High Line New York) en originele uitvergrootte tekeningen te zien en geven de architecten hun visie op klimaatverandering.

Negen kunstenaars, waaronder: Giuseppe Licari, Geert Mul en Sanne Vaassen maakte als reactie op dit onderwerp speciaal voor de tentoonstelling werk dat te zien zal zijn.

De tentoonstelling is, afhankelijk van geldende COVID-19 maatregelen, van 26 mei tot 17 oktober 2021 te zien in museum SCHUNCK in Heerlen. 

Foto's (c) Schunck, Lola Architects, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in