Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Inspiratie: 10 x slapen in stijl

De slaapkamer wordt voor méér gebruikt dan slapen. Onvoorstelbaar, maar we leven al een half jaar met corona. En hoewel hier en daar heet leven begint te normaliseren, blijft thuis voor veel mensen toch de prettigste plek om zich veilig te voelen en af te sluiten van alle dingen die daarbuiten af...

Inspiratie: 10 x slapen in stijl

De slaapkamer wordt voor méér gebruikt dan slapen.

Onvoorstelbaar, maar we leven al een half jaar met corona. En hoewel hier en daar heet leven begint te normaliseren, blijft thuis voor veel mensen toch de prettigste plek om zich veilig te voelen en af te sluiten van alle dingen die daarbuiten afspelen.

Dat is terug te zien in de mate waarin er aandacht is voor het interieur. Waar slaapkamers eerder vooral bedoelt waren als plek om te slapen, worden ze nu ook gebruikt als ruimte om te chillen of je even terug te trekken als het elders in huis wat te druk is. Ter inspiratie: 10 slaapkamerstijlen om in tot rust te komen, te mediteren, te serie-bingen of gewoon lekker te slapen.

Maritieme Oase 

Het ultieme vakantiegevoel: zee en strand.  Dat breng je in je slaapkamer door blauw- en wittinten te gebruiken in combinatie met houten meubels.

Prints met schelpen en zeedieren doen het ook goed voor de extra details. Wist je trouwens dat de kleur blauw een kalmerende werking heeft en de kleur wit zuiverheid symboliseert? Perfecte kleuren voor een relaxte slaapkamer dus.

Beauty Boudoir 

Ben je iemand die graag bezig is met verzorging en beauty? Voeg dan een kaptafel toe aan je slaapkamer.

Het is heel glamoureus, je maakt je veel relaxter op en het kan al met een klein bureautje, poefje en opvallende spiegel.

Combineer het met roze- en pasteltinten en fluffy materialen voor vloerkleden, plaids en kussens.

Boho droom

Een bohemien slaapkamer heeft een sfeervolle en vrolijke uitstraling. De perfecte plek om je dag te beginnen met een fijne yogasessie, alsof je ontwaakt op een kuuroord in Ibiza. 

Maak gebruik van verschillende materialen en stijlen door elkaar en vul aan met ‘vintage finds’. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke tinten zoals taupe, beige en bruin

...maar je kunt in deze stijl ook zeker los gaan met opvallende kleuren in azuurblauw, okergeel en felroze.

Pastel Folklore

Etnische elementen en zachte pasteltinten vormen een mooie combinatie. Houten meubels, zoals het kamerscherm met Weens vlechtwerk, gezellige kussens in verschillende maten en folklore prints maken van deze look een stijlvolle folklore oase.

De zachte kleuraccenten zorgen voor een charmante touch en knuffelige stoffen, zoals een plaid met etnische print en een tapijt in Marokkaanse Beni Ourain-stijl, nodigen uit om te ontspannen.

De ultieme blikvanger van deze look zijn wandhangers met oriëntaalse uitstraling.

Strak & stijlvol

De showstopper van deze look is zonder twijfel het glamoureuze fluwelen bed. Combineer stijlvolle  items en materialen zoals marmer, velvet en artsy beelden met zacht licht en fris beddengoed...

....voor een mooie combinatie tussen strak, stijlvol en comfy. Deze look doet denken aan een hip boutique hotel tijdens een weekendtripje naar een trendy Europese stad.

Botanical bedroom

Geen kleur rustgevender dan de kleur van de natuur: groen.

Ook fijn, planten zorgen voor een betere nachtrust: ze helpen de lucht in je slaapkamer te zuiveren.

De botanical bedroom kun je dan ook rustig vol zetten met planten, natuurlijke materialen (jute, hout, linnen) en groentinten.

Flower Bomb 

Gek van bloemen? Genoeg mogelijkheden om bloemen(prints) te verwerken in je slaapkamer. Uiteraard in de vorm van beddengoed, kussens en plaids, maar wil je echt all out?

Denk dan eens aan een opvallend fotobehang! En vergeet niet om ook op je slaapkamerverse bloemen neer te zetten, maakt dat je ook daar een huiselijke sfeer creëert.

Hemels slapen

Hemelbedden alleen voor prinsessen? Tuurlijk niet: met een strakke design creëer je een moderne en rustige look & feel in je slaapkamer.

Toch iets romantischer? Kies dan voor een dekbed en kussens in pasteltinten of een mooie klamboe.

Landelijke rust

Bij deze klassieke look haal je buiten een beetje naar binnen voor een knusse, gezellige sfeer.

De slaapkamer wordt zo een perfecte plek om op zondag in een fijne stoel een boek te lezen met uitzicht op de tuin.

Voor deze stijl kies je vooral veel hout en een rustig kleurenpalet van wit, grijs, ecru en taupe. Style het af met een knus plaid van gevlochten wol of zachte breisels.

Wit en sereen  

Wanneer je de buitenwereld echt even helemaal wilt buitensluiten, kies dan voor een (bijna) volledig witte slaapkamer.

Weinig tot geen tot weinig prikkels, perfect om tot jezelf te komen.

Om te voorkomen dat het saai wordt, gebruik je verschillende materialen en wit en voeg je ook wat natuurlijke materialen toe, zoals hout, linnen of jute.

Heb je op de foto's iets gezien dat je bevalt? Je vindt alles bij Westwingnow

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in