In het vijfjarig bestaan hebben heel wat grote culinaire namen gekookt bij restaurant RIJKS in Amsterdam. In 2020 komen daar weer heel wat chefs bij. Het thema: female game-changers.

“We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld", laat Joris Bijdendijk weten over de nieuwe line-up voor 2020 die ons buitengewoon enthousiast maakt. "Wie de namen herkent van het 2020-programma begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving.” 

Van Brazilië tot Lima

Op 14 en 15 maart begint het gastchefprogramma met Manoella Buffara van restaurant Manu in Brazilië. In mei komt Garima Arora van restaurant Gaa in Thailand langs en in juli is het de beurt aan Pía Leéon (restaurant Kjolle in Lima).

Article continues after the ad

Margot Janse, ooit van Le Quartier Français in Zuid-Afrika en tegenwoordig drijvende kracht achter het liefdadigheidsproject Isabelo, komt in augustus koken, en in september is het de beurt aan Isabelle Potí van restaurant Bros in Italië. In november sluit Leonor Espinosa van het Colombiaanse restaurant Leo de gastavonden af.

Powervrouwen

Zoveel powervrouwen in de keuken van RIJKS, dat wil je beleven. Reserveren kan nog niet, maar je kunt je wel inschrijven op de lijst voor geïnteresseerden via dit mailadres.

Beeld: RIJKS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in