We zitten nog in de winter, maar de temperatuur zegt toch echt iets anders: lente! Kriebels in de buik en tijd voor rosé. Daarom tippen wij een aantal terrassen waar je heel blij van wordt.

Naast de fijne zon natuurlijk.

Article continues after the ad

Den Haag

Misschien voor velen een verborgen parel: Capriole Café. Een plek onder de zon in een kleine haven. Je vindt er de beste koffie (volgens Horecamagazine Misset Horeca de op één na beste koffie van Nederland), lekkere happen en mooie wijntjes. 

Groningen 

Ook in Groningen is er een mooi terras waar je geweldige cocktails kunt drinken. Bij beachclub Kaap Hoorn aan het Hoornsemeer lijkt alsof je even in Zuid-Frankrijk bent, ook al is de zee daar ver te zoeken. Op het terras kun je loungen (loungebanken en ligstoelen), maar ook mensen kijken aan een tafeltje.

Amsterdam

In onze hoofdstad aan het IJ vind je Meneer Nieges. Een lekker groot terras aan het water. Genieten van het kabellende water, de zon (bijna de hele dag daar) en een mooi glas wijn.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks @aleksour voor het delen van deze prachtige foto. Wat een heerlijk plekkie hè 📸 #joejoe #meneernieges

Een bericht gedeeld door Meneer Nieges (@meneernieges) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fijn weekend! 🌅 #borreltijd #weekend #joejoe

Een bericht gedeeld door Meneer Nieges (@meneernieges) op

Heerlen

Kasteel TerWorm wist in 2018 een mooie plek in de lijst beste terrassen van Nederland veroverd, de tweede namelijk. Het terras ligt aan de slotgracht. Een prachtige plek voor een punt Limburgse vlaai dus.

Rotterdam

Ook in Rotterdam is het goed toeven op verschillende terrassen, maar Café Rotterdam steekt er stiekem wel een beetje bovenuit. De reden: je kijkt vanaf het terras naar de Erasmusbrug en hebt een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Do we need to say more?

Beeld: iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in