Voor Pasen of Moederdag (of gewoon heerlijk zomaar).

Het Waldorf Astoria Amsterdam heeft een fijne Guerlain Spa, de enige in de Benelux. Die is bijna net zo'n begrip als de Afternoon Tea in de Peacock Alley van het hotel. Samenwerking kon dan ook niet uitblijven en dat heeft een bijzondere tea opgeleverd.

De Afternoon Tea is geïnspireerd op Guerlain’s Aqua Allegoria, een geurlijn als ode aan alles wat groeit en bloeit. Met de bijzondere ingrediënten die dezelfde natuur te bieden heeft, ging patissier Vipin Charly aan de slag. Het resultaat? Luxe hartigheden, zoetige taartjes en heerlijke scones, allemaal geïnspireerd op een geur uit de collectie.

Article continues after the ad

Van Herba Fresca tot Bergamote Calabria

De chef en de patissier vertaalden de parfumklassieker Herba Fresca tot een zoetig taartje van munt en groene thee. De wereldberoemde Rosa Rossa werd omgedoopt tot taartje van lychee, zwarte bes en rozen.

De keukenkunstenaars gingen met bergamot en gerookte makreel aan de slag voor een hartige vertaling van de parfum Bergamote Calabria en ook de parfums Pamplelune en Flora Salvaggia zijn getransformeerd tot een zinnenprikkelende traktatie.

Uiteraard is er ook nagedacht over een ultieme theebeleving. Zo wordt de ‘Savannah Dawn Tea’ geschonken bij het hartige deel, een zoete cafeïnevrije groene thee vermengd met zeldzame maracuya en rijpe mango. Bij de zoetigheden wordt de delicate Zuid-Afrikaanse rode thee ‘Jade of Africa Tea’ geserveerd, een thee die een subtiele geur van rode bessen en een vleugje zonnebloemblaadjes verspreid.

De  Afternoon Tea is beschikbaar tot eind mei en wordt elke woensdag tot en met zondag geserveerd in de Peacock Alley van 15:00 tot 17:00 uur voor € 60,50 per persoon. Reserveren kan op Waldorf Astoria Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in