Elke kamer heeft een foodiethema in dit pareltje.

Voor als vakantie in eigen land je heel goed is bevallen. Of voor het geval je toch een beetje opziet tegen de papierwinkel en het testen van een buitenlandse reis: bijzondere adresjes voor een staycation, zoals…

Villa Wanrooy

Zin om de prachtige Achterhoek te ontdekken? Dan is Villa Wanrooy de perfecte uitvalsbasis: het betreft een fonkelnieuw boetiekhotel gewijd aan het goede leven.

Article continues after the ad

Villa Wanrooy bevindt zich in hartje Doetinchem. Met behoud van de originele elementen zijn comfort en kwaliteit toegevoegd aan de stadsvilla. In dit monumentale pand met ruime stadstuin (inclusief heerlijk terras) bevinden zich negen unieke en comfortabele hotelkamers.

Bij Villa Wanrooy houden ze van lekker eten, en daarom is elke kamer ingericht aan de hand van verschillende smaken. Kies een verblijf dat bij je past en ga bijvoorbeeld voor de Zoete Kamer, de Pittige Kamer of de Umami kamer.

Onder het hotel vind je Van Mien, een ware foodwinkel waar ambacht voorop staat. Bij Van Mien kun je zeven dagen per week binnenlopen voor een lekker ontbijtje of gezonde lunch. Of lees een krantje aan de bar onder het genot van een kop koffie en huisgemaakte taart.

Rond borreltijd schuif je aan voor een goed glas wijn en een plank vol lokaal lekkers. Leuke extra: bij het hotel kun je een Vespa huren om met je wind door je haren de Achterhoek te verkennen op warme zomerdagen.

5 x lekker wandelen

Rond Doetinchem is het verrukkelijk rondjes wandelen voor de beginnende en gevorderde wandelaar. Een paar suggesties:

  • 5 km Natuurgebied de Zumpe, rondje vanuit Velswijk
  • 9 km Kruisbergsche Bosschen – Hagen /  Kasteel de Kelder
  • 13 km Herberg Het Onland – Kasteel Slangenburg
  • 15 km Herberg Het Onland – rondje vanuit Gaanderen
  • 23 km Oude IJsselbrug – Ven in het Sterrebos

Villa Wanooy

Grutstraat 49

Doetinchem

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in