Hoofdredacteur Claudia tipt de culinaire toverkunsten van groente-chef Niven Kunz.

“Ik tip voor Nouveau.nl graag boeiende boeken en wonderschone wandelingen, dit keer doe ik daar nog iets bij: een gastronomisch hemeltje in een oud gemeentehuis in Wateringen. Juist nu de horeca weer open mag, verdienen ze wel een steuntje in de rug.

Toevallig weet ik dat mede-eigenaresse Virginie van Bronckhorst restaurant Triptyque heeft omgetoverd tot een lifestyle paradijsje. Samen met haar vriend Niven Kunz – dé groente-chef van Nederland – zet ik deze culi-plek dan ook graag in de schijnwerpers.

Article continues after the ad

Hoe voelt het om weer open te zijn?
Virginie: “Geweldig! Wij zijn ontzettend blij dat onze deuren en de deuren van andere horeca-ondernemers weer open zijn.

Na nagenoeg 8 maanden sluiting voelt het als een enorme opluchting om open te mogen en weer te doen wat wij zo leuk vinden. We zijn daarnaast ontzettend blij met trots dat wij nog steeds met ons vertrouwde en geweldige team samen mogen werken.”

Wat is het befaamde Tripyique menu waarvoor heel Den Haag en omgeving naar jullie toe komt?
“Een menu volgens de 80/20 regel. Een manier van koken waar Niven al jaren om bekend staat en als een van de eerste chefs mee is gestart. We bereiden een menu wat uit 80% groente bestaan en 20% vlees/vis.

Groente heeft bij Triptyque de absolute hoofdrol. Daarnaast koken we het liefst en zoveel mogelijk met lokale en duurzame producten. Wij halen bijvoorbeeld het merendeel van onze groente uit het prachtige Westland, we rijden zelf langs de telers en halen daar de mooiste en meest verse producten.

We kiezen voor duurzaam gekweekte oesterzwam uit Den Haag, rivierkreeftjes uit Stompwijk en snoekbaars met de hengel gevangen in Nederlandse wateren. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Julie zijn een stel, hoe is dat om gastronomisch samen te werken?
“Ontzettend leuk! Wij vullen elkaar erg goed aan en hebben er veel plezier in samen te kunnen werken en over ons restaurant na te denken.

Waar Niven uiteraard het menu voor zijn rekening neemt met onze keukenchef Maarten, vind ik het leuk om mij met de look & feel van het restaurant bezig te houden en het organisatorische deel van het restaurant. We zijn een goed team, zijn kritisch op elkaars werk en houden elkaar scherp.


Uiteraard doen we dit niet enkel samen, maar ook met ons team. Leroy en Jean Paul aan de voorkant van ons restaurant met ontzettend veel expertise, Eveline is onze Office manager en zorgt dat alles blijft lopen, zij is onze duizendpoot. En last but not least, Maarten in de keuken met Mees en Rens.”

Foto's (c) Restaurant Triptyque

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in