Het zou natuurlijk geen Rotterdam zijn zonder iets dat zelf is gestookt
Het zou natuurlijk geen Rotterdam zijn zonder iets dat zelf is gestookt

Achttien gangen-tasting-menu, anyone?

Voor als je een bijzondere avond wilt beleven: Tres is net geopend in het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid in Rotterdam. In een voormalige jazzkelder (je drukt op de bel bij Vijf Werelddelen nummer 75 en daalt dan een trap af, het is allemaal héél Roaring Twenties maar-dan-van-nu)...

Article continues after the ad

...serveren Michael van der Kroft en Emy Koster, na professionele omzwervingen in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen, een menu waarop de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal staat.

Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit.

Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden.

De huisgemaakte garum en miso’s zijn belangrijke smaakmakers en moderne en traditionele fermentatietechnieken leveren vondsten op als pindakaas zonder pinda's (hoe dan?!).

Je schuift er aan voor een 18-gangen-tasting-menu die samen 'een internationale beleving vormen'...

...en waarbij elke gang zijn eigen verhaal heeft.

Foto's © Tres Rotterdam

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in