Wordt het een Margarita of een White Russian?

Cocktails zijn in een paar jaar tijd mateloos populair geworden, zowel in buurtkroegen en restaurants als in grand cafés. Er zijn zelfs steeds meer complete cocktailbars, waar ze niets anders doen dan mixen, shaken en je verrassen met prachtige creaties.

Om deze trend te vieren heeft van 16 t/m 22 maart vindt de 4e editie van de Amsterdam Cocktail Week (ACW) plaats! Gedurende deze week zullen in de 40 meest toonaangevende bars van de hoofdstad bijzondere evenementen plaatsvinden.

Article continues after the ad

De hele week bieden deze bars, naast hun gebruikelijk menu, twee speciale ACW signature cocktails aan tegen een gereduceerd tarief: 5 euro voor de non-alcoholische cocktail en 8 euro voor de alcoholische variant. Daarnaast worden er tijdens de Amsterdam Cocktail Week door de hele stad seminars, workshops en masterclasses georganiseerd, met als rode draad deze drie trends:

1. Non-Alcoholic Spirits
Een gebalanceerde en verantwoorde manier van genieten van alcohol wordt steeds belangrijker. In cocktailbars zie je dan ook steeds vaker non-alcoholische cocktails op de kaart. Daarnaast wordt het aanbod van non-alcoholische spirits telkens groter. Sinds de oprichting heeft Amsterdam Cocktail Week zich ontwikkeld tot het grootste platform voor de non-alcoholische cocktail.

Dit jaar zijn onder andere Ceder’s, Copperhead 0%, Damrak 0.0%, Fluère, Hooghoudt Zero Zero 24, Kever Genever 0.0%, Palette en Seedlip trotse non-alcoholische deelnemers aan de Amsterdam Cocktail Week.

2. Dating

Hoe je date beter te leren kennen dan onder het genot van een cocktail in één van de beste bars van Amsterdam? Om de cocktailbar als ware date hotspot uit te lichten, treedt dating website Lexa dit jaar toe als hoofdsponsor van de Amsterdam Cocktail Week. Bovendien zullen er verschillende events worden georganiseerd voor singles. 

3. Drinks & Food

Steeds vaker werken bar en keuken samen om zo de ultieme smaakbeleving te bezorgen. Ook tijdens de Amsterdam Cocktail Week bieden 17 locaties de kans om cocktails met bites af te wisselen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Zo doen er voor het eerst drie Ron Gastrobars mee en organiseert Kampai op woensdag 18 maart een ‘Wine en Dine’ evenement, waarbij een heerlijk 3 gangen diner gecombineerd wordt met cocktails.  

Foto's (c) iStock, Ming Chao

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in