Eetbaar kunstwerkje van Mark Perkins in het Rosewood London
Eetbaar kunstwerkje van Mark Perkins in het Rosewood London

Mocht je in Londen zijn, dit zijn absolute aanraders.

Wat is er heerlijker dan na een middag door het British Museum of Harrods lopen even te kunnen gaan zitten voor een verse kop thee met wat lekkers? Nouveau selecteerde drie verrukkelijke adressen voor crumpets, scones en de betere oolong en Lady Grey.

The Lanesborough

Article continues after the ad

Als je je even prinses Anne wilt voelen die een kopje thee doet met haar moeder in Buckingham Palace is het Céleste Restaurant van het Lanesborough Hotel the place to be. Tot 2 juni serveren ze er een speciale tea die is gemaakt door patissier Peggy Porchen. Denk aan roze pavlova's met aardbeien, vlierbloesemtaartjes met macarons en een taartje met laagjes citroen, framboos en roos. Tiara optioneel! 

Hyde Park Corner, SW1X 7TA Londen

Rosewood London

Voor wie houdt van modern en weer eens wat anders serveert het Rosewood Londen in de Mirror Room een tea die bijna te mooi is om op te eten. Patissier Mark Perkins ontwerpt eetbare installaties die zijn geïnspireerd op kunst van Picasso, Banksy en Hirst (hij heeft een zwak voor het cubisme) en nog heerlijk smaken ook, zowel met thee als met een glaasje Ruinart.  

252 High Holborn, WC1V 7EN, Londen

Sanderson

Sanderson's Mad Hatter's Tea is geïnspireerd op Alice in Wonderland en wordt geserveerd in het restaurant (als het weer zich ervoor leent, kun je ook in de binnentuin zitten). Het is een excentrieke mix van lekkere hapjes, van pistache rupsen en fijne broodjes tot prachtig gemaakte hapjes in de stijl van het boek.  Om Lewis Carroll te citeren: “Curiouser and curiouser!”

50 Berners Street, W1T 3NG Londen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in