Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal First Flush: win de champagne onder de thee!

Simon Lévelt haalt exclusiefste thee ter wereld naar Nederland. Je hebt thee en je hebt Royal First Flush, de allereerste, exclusieve pluk na de winterslaap van de theeplant in Darjeeling. Op precies het juiste moment wordt het jonge theeblad met de hand geplukt om vervolgens met uiterste precisi...

Royal First Flush: win de champagne onder de thee!

Simon Lévelt haalt exclusiefste thee ter wereld naar Nederland.

Je hebt thee en je hebt Royal First Flush, de allereerste, exclusieve pluk na de winterslaap van de theeplant in Darjeeling.

Op precies het juiste moment wordt het jonge theeblad met de hand geplukt om vervolgens met uiterste precisie te worden verwerkt tot de ‘champagne’ onder de thee. Het betreft de meest exclusieve thee ter wereld.

Beperkte hoeveelheid

Het is vergelijkbaar met de introductie van de Hollandse Nieuwe, de Beaujolais Primeur en de eerste verse asperges. Menig internationaal theehuis staat ieder jaar weer in de rij om de Royal First Flush te bemachtigen.

Ook speciaalzaak Simon Lévelt laat dit speciale theemoment niet aan zich voorbijgaan en importeert dit jaar 330 kilogram van de exclusieve pluk.

Royal First Flush

De jonge, groene bladeren van de Royal First Flush hebben een bijzonder rijk aroma en menig theeliefhebber haalt ze maar wat graag in huis.

Theehuizen staan dan ook in de rij voor deze speciale pluk en hanteren al vanaf het begin wachtlijsten voor hun klanten.

Delicatesse van grote hoogte

De Royal First Flush van Simon Lévelt komt van theeplantage Ambootia Tea Group.

Deze plantage verbouwt op biologisch-dynamische wijze. Dat betekent dat theeplanten groeien op grond vrij van kunstmatige meststoffen en er in samenhang met de maanstanden wordt geplant en gesnoeid.

'Enkel de twee bovenste blaadjes én de dichte, bovenste knop worden geoogst'

Bovendien is Ambootia gelegen op maar liefst 1300 meter hoogte, waardoor ze enkel handmatig kunnen plukken. Met uiterste nauwkeurigheid worden bij de eerste lentepluk enkel de twee bovenste blaadjes én de dichte, bovenste knop geoogst. Juist deze delen geven de Royal First Flush haar unieke smaak.

“Fris, maar zonnig en tegelijkertijd bloemig met een ietwat bittere ondertoon,” aldus Robert Hoyer van Simon Lévelt Utrecht. Uit duurzaamheidsoverwegingen is de Royal First Flush in exclusieve houten kisten per boot naar de haven van Rotterdam gekomen.

Zo zet je een perfecte pot Royal First Flush

Om er zeker van te zijn dat de intensiteit van de Royal First Flush tot zijn recht komt, is de juiste zetwijze cruciaal. Milo van Velzen, ruim 16 jaar dé theespecialist van Simon Lévelt:

“Niemand wordt blij van lauwe champagne of overgare asperges, zo is dat bij thee precies hetzelfde. De manier waarop je de thee bereidt heeft grote invloed op de smaken die naar voren komen.”

'Twee zetmethoden zorgen voor een geweldige thee-ervaring'

Met het team van theespecialisten heeft Van Velzen de Royal First Flush meerdere keren en op verschillende manieren gezet. Hier zijn twee zetmethoden uitgekomen die voor een geweldige thee-ervaring zorgen. “De één zoet en toegankelijk en de andere wat complexer, voor de gevorderde theedrinker, zeg maar,” aldus Van Velzen.

5 minuten, 90°C, 2 g/kop

Bij deze zetmethode komen de zoetere tonen meer naar voren en creëer je een toegankelijke thee. Een langere infusie zorgt er namelijk voor dat de thee zoeter en toegankelijker wordt.

3 minuten, 90°C 2 g/kop

Een zetmethode voor de liefhebber van de complexere kant van de Royal First Flush. Bij een kortere infusie ontwikkelt de thee meer complexiteit; de thee kenmerkt zich door frisse bitters en zijn typerende hints van druiven en asperges

Royal First Flush thee is op dit moment in een beperkte oplage verkrijgbaar bij Simon Lévelt.

Doe mee & win!

Nouveau mag twee pakjes van de zeer exclusieve Royal First Flush van Simon Lévelt weggeven. Vul je gegevens in, wie weet zit jij dan straks aan 'de champagne onder de thee'. Winactie is gesloten!