B&B Museumkwartier als ideale uitvalsbasis.

Voor als vakantie in eigen land je heel goed is bevallen. Of voor het geval je toch een beetje opziet tegen de papierwinkel en het testen van een buitenlandse reis: bijzondere adresjes voor een staycation, zoals…

B&B Museumkwartier in Schiedam

De B&B ligt in het centrum, vlakbij  het Stedelijk Museum Schiedam (bekend om haar grote CoBrA collectie), het Nationaal Coöperatie Museum en Museummolen De Walvisch.

Article continues after the ad

Je kunt kiezen uit vier verschillende appartementen, waarvan twee zelfs een keukenblok hebben.

Ontbijten kun je in het Museum Café Zavor en er is ook een lunchroom.

Schiedam bestond al in de 13de eeuw. In de historische binnenstad vind je de zeven hoogste molens ter wereld, die nog altijd herinneren aan het roemruchte jeneververleden van de stad (tip: Museummolen De Walvisch is ook te beklimmen). Veel oude pakhuizen, distilleerderijen en branderijen zijn er omgetoverd tot winkels, restaurants en musea, en je struikelt er over de hippe gins. Alle bezienswaardigheden liggen op een paar minuten lopen van de B&B.

Schiedam heeft mooie grachten waar je met fluisterboten rondvaarten op kunt maken. Ben je met de auto, dan kun je een mooie dag beleven op de Maasvlakte en Brielle en de omliggende polder.

Leuk aan Schiedam is dat je zó in Rotterdam zit als je zin hebt in de grote stad, maar dat je ook zo door een oer-Hollandse polder loopt, als dat meer je ding is. Er zijn 17 rondjes uitgezet, zowel door de stad als daarbuiten, variërend van ruim een uur tot drie uur.

Foto's (c) Getty Images, B&B Museumkwartier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in