Deeg dat 60 uur mag rijzen, dat is verrukkelijk!

New Neapolis is afgekort tot nNea, maar dat is dan ook het enige wat kort door de bocht is in dit bijzondere pizzarestaurant onder leiding van Vincenzo Onnembo.

Article continues after the ad

Het restaurant was vorig jaar nog maar net open toen het al op de lijst van 50 beste pizzeria's van Europa belandde, op no 13 (voor Italiaanse pizzaria's is een aparte categorie).  Dat was niemand in Nederland in dertig jaar gelukt, dus het zegt wel iets over de kwaliteit. Dit jaar steeg nNea door naar de 8ste plaats en werd uitgeroepen tot de beste pizzeria van Nederland.

Wat kun je verwachten? Pizza op stand: zo heeft de Margherita fijngeknepen pruimtomaten en 'fior di latte di Agerola', parmigiano reggiano en basilicum en gaat er op een de bekroonde Partenope in de oven geroosterde inktvis.

Onnembo werkt met onder andere smaken uit de Franse en Oosterse keuken. En verder een goddelijk knapperige bodem die tot wel zestig uur mag rijzen om vol op smaak te komen. Het is dat de chef van dienst het woord gourmetpizza verfoeit, anders zouden het zeer van toepassing zijn.

nNea Pizza

Bilderdijkstraat 92

1053 KX Amsterdam

Foto's (c) nNea Pizza

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in