Terrine van kip, ras el hanout, tutti frutti en kruidensalade van Jackie Brown
Terrine van kip, ras el hanout, tutti frutti en kruidensalade van Jackie Brown

Allemaal naar Amersfoort!

Wat een slim idee: voedingsdeskundige Isabella Voerman leidt een afdeling van NewFysic (je kent het van ene Máxima) in Amersfoort. "We coachen veel mensen die met een bourgondische levensstijl een rijk sociaal leven leiden, maar willen of moeten afvallen," zegt ze in het AD.  

Om haar klanten toch de kans te geven om uit eten te gaan, zocht ze Jeroen de Greeff van restaurant Jackie Brown op. Zijn motto: "Het goede leven houdt niet op als je op dieet gaat."

Article continues after the ad

En hij voegde de daad bij het woord: in zijn restaurant serveert hij wereldgerechten die met een paar tweaks (crispy lam met komkommersalade, rode ui en saffraanmayo light, anyone?) prima in een verantwoord dieet passen, bijvoorbeeld met behulp van een andere saus of een kleinere portie, zoals deze  Som Tam Thai. Op de 'afslankkaart' staan zo'n tien gerechten en je zou willen dat elk restaurant deze optie had, toch?

Foto's (c) iStock, Jackie Brown

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in