(c) Paul Rem
(c) Paul Rem

Wéér een lichtpuntje in de lockdown.

Het hoofdgebouw en de zijvleugels van Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn nog tot half 2021 gesloten voor renovatie en het terrein was dicht in verband met de coronabeperkingen, maar er is ook goed nieuws: de barokke tuinen en de Stallen van Paleis Het Loo in Apeldoorn gaan open in juni. " Fijn, want dan zijn de tuinen op z’n mooist," aldus kunst- en architectuur historicus Paul Rem.

De tuinen van Paleis Het Loo zijn in de 17e eeuw aangelegd als barokke tuin in opdracht van Koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Koningin Mary II, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een Hollandse Baroktuin, symmetrisch met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. De tuin moest Willem en Mary status en aanzien geven en had als doel om hun bezoekers te imponeren.

De kaartverkoop begint op 21 mei 2020 en er wordt gewerkt met tijdsloten om de doorstroom van het aantal bezoekers te kunnen reguleren. Daarnaast worden er extra hygiëne-maatregelen getroffen voor zowel bezoekers als medewerkers.

Article continues after the ad

Foto (c) Paul Rem 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in