Een nieuw restaurant voor op de bucketlist.

Als Sergio Herman met een nieuw restaurant komt, staan wij te popelen. Deze week opende hij Le Pristine, een combinatie van Zeeuws terroir en Italiaanse flair in hartje Antwerpen.

Article continues after the ad

Het interieur belooft een heel spektakelstuk te worden, gemaakt in samenwerking met de interieurontwerpers Peter Bundgaard en Signe Bindslev Henriksen van Space Copenhagen uit Denemarken. Er is ook een overdekte patio en een fijn buitenterras waar je niets merkt van de drukte van de stad.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Today, we from fine casual restaurant Le Pristine, together with @verso_antwerp & @spacecopenhagen , proudly present our new concept in the heart of Antwerp. On July the 14th, we open Le Pristine (à la carte restaurant) and @le_pristine_cafe (walk-in bar) in the fashion center of Antwerp. The pillars of Sergio's organisation, food, fashion, design, art and music are strongly represented here. With Le Pristine we want to give our guests a holistic experience with an eye for detail and with quality as the common thread. The concept and the routing of the restaurant, art and all design objects were carefully curated by Sergio in collaboration with his creative studio @sh19bysergio . With the combination of food, fashion, design, art and music, we hope to make Le Pristine an unseen contemporary concept in Antwerp.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #lepristine #restaurant #antwerpen #by #sergioherman #zeeland #terroir #italian #flair #finecasualdining #opening #soon #newhotspot #food #fashion #design #art #music #cityvibes #photography by @yourfriendpedro

Een bericht gedeeld door Le Pristine (@le_pristine_restaurant) op

De keuken van het fine casual Le Pristine brengt een unieke mix van traditie en innovatie met een uitgebreide en gebalanceerde wijnkaart die daar perfect bij aansluit. Sergio’s Zeeuwse herkomst is terug te vinden in de vis, schaal- en schelpdieren op het menu, en zoals hij het zelf verwoordt: “Eten in Le Pristine moet een feest zijn. Als chef wil ik niets liever dan mensen verliefd te laten worden op pure smaken, verrassende combinaties en de ingrediënten van mijn roots."

Zoals we inmiddels verwachten van Herman is het team ook van ongekende topklasse. Chris Blom van Oud Sluis en Thomas D’Hooghe van Pure C zijn de head chefs, de manager van het restaurant komt van Noma, de maître van Oud Sluis en zo gaat het voort. Het reserveren waard, kortom.

Beeld: Max Vicca

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in