Zonder vlees was nog nooit zo verrassend, dankzij deze topkok.

Voor wie zich wil laten overtuigen van de zaligheden die vegetarisch eten kunnen opleveren: van 9 t/m 15 maart zal de oude buskruitfabriek De Krijgsman in Muiden omgetoverd worden tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute. Dit ter gelegenheid van de derde editie van de Week Zonder Vlees.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Kruidfabriek by LUTE (@dekruidfabriekbylute) op

De topkok en zijn crew koken hier een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu om te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Gasten staan verrassende en bijzondere gerechten te wachten, zoals tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Kruidfabriek by LUTE (@dekruidfabriekbylute) op

Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees, is verheugd over deze bijzondere samenwerking: "Met de Week Zonder Vlees willen we Nederland overtuigen van de oneindige mogelijkheden en verrassende smaken van de vegetarische keuken. Peter Lute weet als geen ander hoe je mensen dat kunt laten ervaren. Het is voor ons daarom een geweldige toevoeging om tijdens de Week Zonder Vlees samen een pop-up restaurant te openen. Proeven is geloven!"

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nationale Week Zonder Vlees (@weekzondervlees) op

Aangezien duurzaamheid dé drijfveer is achter de Nationale Week Zonder Vlees, is het voor gasten van het pop-up restaurant mogelijk gemaakt om bij hun reservering aan te geven of zij gebruik willen maken van een haal- en brengservice met hybride vervoer van en naar het busstation in Muiden. Zo wordt reizen met openbaar vervoer gestimuleerd, en kunnen gasten op duurzame wijze de last mile het restaurant bereiken. 

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in