Insider-aanrader van hoofdredacteur Claudia!
Insider-aanrader van hoofdredacteur Claudia!

Dreamy wintersport-hotspot in de Dolomieten.

Ga je een dezer dagen op wintersport en ben je in de Dolomieten? Ski of langlauf dan even langs bij Hotel Angelo Engel in Ortisei (St. Ulrich op zijn Duits). Hoteleigenaar Nils Demetz spreekt Nederlands, met dank aan zijn moeder Michele die ooit voor de liefde naar Val Gardena is gekomen.

Naast vier sterren, wellness, de grandioso wijnkaart, enorme gastvrijheid (je voelt je er een prinses!)  en het heerlijke eten – vindt hoofdredacteur Claudia, hier links – de grote attractie van Angelo Engel toch...

Article continues after the ad

...dat je met de hoteleigenaren een sneeuwwandeling kunt maken in het nationale park...

...waarna het heerlijk bijkomen is in het hotel. 

Lukt het deze krokusvakantie niet? Het hotel heeft ook heerlijke zomerarrangementen en is ideaal gelegen met 300 dagen zon per jaar.

Hotel Angelo Engel begon in 1547 als herberg en is inmiddels al 106 jaar in handen van de familie Demetz. Twee jaar geleden werd Nils Demetz (31) de vierde generatie eigenaar. Nils, die een carrière als advocaat opgaf om in de voetsporen van zijn ouders te treden, legt uit wat het 'geheim' van Ortisei en Val Gardena is.

"Ik ben er zelf een goed voorbeeld van. Het geheim en de grote kracht van ons hotel, Ortisei en Val Gardena is 'familie'. Alle bedrijven in deze regio zijn in handen van allemaal verschillende families. Er is geen grote keten die hier het beeld bepaalt. Elk restaurant, elke skilift, elke berghut, et cetera, is het eigendom van een familie. En al die families drukken met veel liefde, passie en vakmanschap hun stempel op hun eigen bedrijf. Waardoor je hier geen eenheidsworst tegenkomt. Alles lééft en sprankelt op een unieke manier."

Foto's (c) Claudia Straatmans, Hotel Angelo Engel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in