Het bestaat en het is lekker: plantaardige pizza's.

Beter voor het milieu, beter voor de planeet, beter voor de dieren en tot op zekere hoogte ook beter voor je gezondheid: vegan eten (alleen plantaardige producten eten) raakt steeds meer in zwang. Voor wie ook wel eens uit eten wil, is er nu Trevi's, een vegan Italiaans restaurant.

Eigenaar Salah Ait is al jaren noodgedwongen vegetariër: zijn lichaam kan vlees niet aan. Hij experimenteerde al met het veganisme en is nu helemaal om. En opende in Amsterdam pizzeria ­Trevi’s geopend, waar uitsluitend plantaardig voedsel wordt geserveerd en verder wat Italiaanse streekproducten worden verkocht. 

Article continues after the ad

"Bijna al het voedsel dat we uit de natuur krijgen, komt immers ook van planten," zegt hij. Pizza’s serveert hij met veganistische kaas, gemaakt van cashewnoten en sojamelk.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trevi's Amsterdam (@trevisamsterdam) op

Het meest trots is hij op de spaghetti polpette (€14), doorgaans met gehaktballen, maar nu met tofoe. “Het duurt vier uur om dat te maken,” vertelt Ait in het Parool. Zijn favoriet is de pizza Filippo, met aubergine, zongedroogde tomaten en balsamicocrème (€14,50). Je kunt er eten afhalen, maar ook aan een tafeltje schuiven.

Trevi's, Pijnackerstraat 6 in Amsterdam

We zijn altijd op zoek naar leuke, hippe hotspots in heel Nederland waar je lekker kunt eten, drinken, tea'en en afspreken. Heb je een piekfijn adresje, tip ons dan – zijn we blij mee!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in