Wel de sterrenambitie, niet het strak-in-pakgevoel.

Fijn nieuw restaurant-alert: op de Oude Groenmarkt in Haarlem is onlangs restaurant Moustique geopend. En daar worden zodanig de sterren van de hemel gekookt, dat het nú al vechten is om een tafeltje.

Of je nou binnen zit of op het fijne terras met uitzicht op de Bavo, bij Moustique zit je als je van goed eten houdt sowieso goed. Voor een vaste prijs bestel je een drie-, vier- of vijfgangenmenu (erg betaalbaar geprijsd tussen de 39 en 65 euro), en daarna laat je het gewoon gebeuren. Je bent in goede handen.

Article continues after the ad

Moustique is namelijk het kindje van chef Jesse van Leeuwen (foto) en maître Jelmer Molendijk, die elkaar leerden kennen bij het inmiddels gesloten De Vrienden van Jacob* en op hun CV's ook grote namen als Chapeau** in Bloemendaal en De Nederlanden* in Vreeland hebben staan. Moustique is hun eerste eigen restaurant, en het enthousiasme spat er vanaf.

Al haasten de mannen zich te zeggen dat ze weliswaar met grote ambitie en op een hoog niveau koken, maar ook heel erg geschikt zijn voor mensen die niet vaak in sterrenrestaurants komen. Wel de kwaliteit, niet het gedoe, zeg maar.

Er wordt gekookt met streekproducten en de heren zelf tippen in elk geval de wilde zeebaars met zoute citroen en granny smith. Wij voegen daar graag nog de Moustique-peer aan toe.

Reserveren kan hier.

Beeld: Moustique

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in