Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Michelin deelt nu ook groene sterren uit!

Dít zijn de gastro-toppers van 2021. Restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen behouden hun drie Michelinsterren. Nederland krijgt er dit jaar geen nieuw driesterrenrestaurant bij, werd duidelijk tijdens een online ceremonie van Michelin in een leeg DeLaMar Theat...

Michelin deelt nu ook groene sterren uit!

Dít zijn de gastro-toppers van 2021.

Restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen behouden hun drie Michelinsterren. Nederland krijgt er dit jaar geen nieuw driesterrenrestaurant bij, werd duidelijk tijdens een online ceremonie van Michelin in een leeg DeLaMar Theater in Amsterdam.

(c) Inter Scaldes

De uitreiking van de Michelinsterren is deze keer anders dan andere jaren. Niet alleen vanwege de coronamaatregelen, waardoor de bijeenkomst digitaal verloopt, maar vooral omdat een deel van het nieuws dit weekend al per ongeluk uitlekte

Verdwenen sterren

Zes restaurants die vorig jaar nog een Michelinster droegen, staan dit jaar niet op de lijst. Niet omdat Michelin ze minder van kwaliteit acht, maar omdat ze zijn gestopt, omdat ze failliet zijn gegaan of omdat het restaurant in andere handen is overgegaan. Het gaat om De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, De Zwaan in Etten-Leur, Lucas Rive in Hoorn, Niven in Rijswijk, De Vrienden van Jacob in Santpoort en De Heer Kocken in Vught. 

Groene Michelinsterren!

Acht Nederlandse restaurants zijn dit jaar voor het eerst bekroond met een groene ster voor duurzame gastronomie. Naast De Librije gingen die naar Bolenius en De Kas in Amsterdam, Lokaal in Doetinchem, De Nieuwe Winkel in Nijmegen, Restaurant One in Roermond, Aan Sjuuteänjd in Schinnen en Het Seminar in Zenderen.