Uitwaaien en culinair genieten — ben jij er ook zo aan toe?

De hack om in te checken bij een fijn hotel om ook in pandemietijden lekker uit eten te kunnen is inmiddels welbekend. Maar de leuke initiatieven blijven maar uit de grond knallen.

Article continues after the ad

In Zeeland bijvoorbeeld, toch al een geweldige plek om culinair aan je trekken te komen in Nederland. Daar opent Boutique Hotel Eleanor vanaf 1 december de keuken voor allerlei topchefs uit de eigen regio.

Waardoor je dus in kunt checken in het prachtige, nieuwe designhotel in een monumentaal pand in hartje Middelburg, lekker uit kunt waaien én 's avonds aanschuift aan een wel heel bijzonder tafeltje.

Gedurende 2,5 week voor kerst zwaaien diverse chefs de scepter in de keuken van het restaurant van het hotel. Vijf chefs waaruit het nog moeilijk kiezen is ook. Allemaal onder de noemer Zeeuwse Parels.

Van 1 tot en met 4 december kookt de brigade van de Kromme Watergang er, op 5 en 6 december is het de beurt aan restaurant Kale & de Bril en van 7 t/m 9 december is het de beurt aan het personeel van Meliefste. FINE Veere runt de keuken van 10 t/m 13 december, waarna Restaurantje Nummer 7 van 14 t/m 17 december het menu bepaalt.

Nóg een leuk initiatief in het Zeeuwse is trouwens dat van Hotel Katoen in Goes en restaurant Codium. Die buren helpen elkaar een handje door in het hotelrestaurant een mooi zesgangenmenu te bieden.

Beeld: Boutique Hotel Eleanor

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in