Hop, de auto in voor een onvervalst kerstig (maar ook culinair) dagje/weekendje!

Met de feestdagen worden grote steden nóg mooier en leuker. Dit zijn dé hotspots in Antwerpen die volgens stijlvolle vrouwen die er wonen op je bucketlist moeten voor de decembermaand (en daarna natuurlijk!).

Eten

Dicht bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zit Lewis, een van de fijnste tafeltjes volgens veel Antwerpenaars. Met een beperkte menukaart (vaak een goed teken), een ruwe omgeving (die was ooit de rosse buurt) en alles wat een fijnproever maar kan wensen.

Article continues after the ad

Het dakterras van restaurant Laila by Boker Tov is legendarisch in Antwerpen. En dat terwijl het nog maar een paar maanden open is. Een stukje Tel Aviv in België.

Slapen

Elke suite van ‘suitehotel’ De Gulde Schoen is uniek. En minstens 45 vierkante meter groot. En gelegen op een toplocatie aan de Melkmarkt. Dat is nog eens fijn thuiskomen na een dagje kerstsfeer.

In Antwerpen heeft iedereen het over hotel Botanic Sanctuary, en niet zo gek. Het nét geopende vijfsterrenhotel telt vier Michelinrestaurants en ligt aan de prachtige botanische tuinen. De hele wijk is in een klap een hotspot geworden.

Drinken

Alles in Cocktails at Nine wordt from scratch gemaakt: helemaal zelf dus. Maar, we zeggen het maar, ook de champagnekaart is erg de moeite waard.

Meer een wijndrinker? Dan moet je bij wijnbar Ta-Nnin zijn. De sommelier/eigenaar komt uit Thailand, de sfeer is ongedwongen, de wijnen zijn biodynamisch of biologisch. Een unieke combinatie, mogen we toch wel zeggen.

Kerstsferen

Grote delen van de stad zijn natuurlijk in kerstsferen in deze tijd van het jaar. Dus ga vooral winkelen waar de fijne zaken zitten. Wij tippen de Lange Gasthuisstraat in de buurt van (daar is-ie weer) het Botanic Sanctuary voor winkels zoals Verso en Essentiel.

Meer hotspots? Die vind je in de nieuwe Nouveau, met Astrid Joosten op de cover. Waar we ook direct onze toppers in Parijs en Londen uitlichten. If not dit jaar, dan wel om te bewaren voor 2022. Je bestelt losse nummers van ons magazine hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in