Mierlo meets Tokyo! 

Voor wie snakt naar iets koels, lekkers en bijzonders: rep je naar Intelligentia Taste Rooms in het ultrahippe Strijp-S in Eindhoven. Medewerker Jeffrey Claassen uit Deurne heeft met zijn Cherry Blossom de titel De Gouden IJscreatie 2020 gewonnen.

Article continues after the ad

Het winnende ijsje is een combinatie van Brabantse producten en Japanse smaken. "De biologische zwarte kersen komen uit Mierlo en we ontpitten ze zelf voor het sorbetijs", aldus  Jeffrey.

Het ijsje is een Instagramwaardige beleving: Cherry Blossom wordt geserveerd in een afgedekt Japans kommetje. Naast kersen behoren yuzu (Japanse citrusvrucht), jasmijnbloesem en shiso-cress (Japanse basilicum) tot de ingrediënten. Ook zit er bovenop de ijstoren een flinke toef suikerspin van sakurabloesem.

De afternoon teas zijn er ook niet te versmaden!

Intelligentia Taste Rooms staat bekend om zijn bijzondere ijssmaken. Zo lanceerde de ijssalon in de zomer van 2018 ijs met een worstenbroodjessmaak. Eigenaar Björn Cocu is dolblij met de titel. "Ik sprong een gat in de lucht, we hadden deze prijs voor de Cherry Blossom totaal niet verwacht."

 

INTELLIGENTIA taste rooms

Leidingstraat 27 | Eindhoven

Strijp S aan Ketelhuisplein

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in