Het ideale donkere maanden-uitje.

Een excuus om naar Antwerpen te gaan hebben wij eigenlijk nooit nodig. Maar vooruit: de stad is prachtig in kerstsferen én er is een dijk van een nieuw hotel geopend dat stikt van de nieuwe hotspots. Op deze drie adresjes laat jij je extreem in de watten leggen tijdens een december-verwenuitje.

Hotel ­– Botanic Sanctuary Antwerp

Nog maar nét officieel geopend en nu al een van de hottest tickets van Europa. Voor een kamer in het Botanic moet je diep in de buidel tasten (denk: 350+ euro per nacht). Maar voor dat geld slaap je wel in een fonkelnieuwe kamer pal aan de botanische tuinen van de binnenstad. En in pure vijfsterrenweelde, want naast prachtige kamers en een nu al iconische spa heeft het hotel bijvoorbeeld ook vier Michelin-restaurants. Boeken doe je hier.

Article continues after the ad

Restaurant – Fine Fleur

Of je nou wel of niet in het Botanic slaapt, een tafeltje boeken bij een van de Michelin-keuzes kan altijd. Extra leuk is natuurlijk het stukje Neerlands trots daar in België: Fine Fleur. Het nieuwe restaurant van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma*** en Thomas Diepersloot*. Nouveau's Anita mocht er al voorproeven en kwam wild enthousiast weer op de redactie. Je tafeltje reserveer je hier.

Cocktails – Dogma

Op slechts een kilometertje flaneren van het Botanic vind je deze stoere maar klassieke cocktailbar, al jaren een begrip in Antwerpen. De bar won verschillende prijzen en staat bij menig liefhebber standaard op de bezoeklijst. Volgens sommige kenners is het zelfs de beste bar van heel Europa. Een ideale plek om een late avond af te sluiten. Hier lees je meer.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in