Per slok, per glas... de ultieme proeverij stel je zelf samen.

Fonkelnieuw in hip Blijdorp: een wijnbar waar je je eigen wijnen tapt, per slok kunt bestellen en meer dan zeventig wijnen kunt proeven. Klinkt ons in de oren als de ultieme wijnproeverij.

Article continues after the ad

Walsjérôt heet de bar aan het Bentinckplein, en het concept is zeker uniek: je krijgt bij binnenkomst een pasje waar je geld op zet, en daarmee kun je aan het tappen. De prijzen worden per slok, per half glas en per glas weergegeven, en je maakt zelf een rondje langs de tapwand om iets uit te zoeken wat je lekker lijkt. 

Er staat een sommelier voor je klaar met adviezen, maar je eigen ideale proeverij stel je helemaal zelf samen. Alleen de Chardonnays? Kan. Overal een slokje van? Kan (al raden we dat niet aan). Stop jij liefst na twee glazen maar willen je tafelgenoten meer? Makkelijk geregeld. En je kunt je eigen tempo aanhouden ook nog.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nog 2 dagen voor de OPENING... 𝐖𝐢𝐣 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐨𝐨𝐤 𝐤𝐥𝐞𝐢𝐧𝐞 𝐛𝐢𝐭𝐞𝐬 Mocht je nou denken door al dat proeven krijg ik toch wel enige trek! Géén probleem. Wij verzorgen diverse kleine bites, zoals een Thaise rundercarpaccio - een mooi stuk ossenhaas met een kruidenkorst van verse oregano, korianderzaad, tijm, rozemarijn en knoflook. Daarna kort aangezet in de pan, zodat de buitenkant wordt gegaard. Vervolgens wordt het met de snijmachine in dunne plakken gesneden en wordt het gepresenteerd op een houtenplank. De Aziatische smaakmakers, zoals verse munt, koriander, basilicum, rode peper, gember, lente-ui, radijs, sesamolie en sojasaus worden op het laatst eraan toegevoegd. Lars Verkroost Photography

Een bericht gedeeld door Walsjérôt (@walsjerot) op

Bij al die lekkere wijnen valt ook nog iets te eten. Een kaasplateau (dat je, uiteraard, ook zelf samen kunt stellen), een charcuterieplank, oesters... Wij zien onszelf hier wel een avondje slijten. 

Walsjérôt gaat vandaag open. Reserveren kan via de site.

Beeld: Walsjérôt

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in