Een fijne combinatie van klassiek en modern culinair.

Hotel de Draak in Bergen op Zoom begon ooit als herberg, in 1397. Inmiddels is het een prachtig, klassiek hotel geworden. Maar in de middeleeuwse eetzaal wordt juist ontzettend modern (en ambitieus!) gekookt. Een combinatie die je echt eens wilt meemaken.

Het oude restaurant van het beroemde hotel heeft een nieuwe naam en nieuwe ambities gekregen. Restaurant 1397 heet het nu. en chef Torben Bouterse kookt er de sterren van de hemel. De Zeeuw en zijn team zetten in op een eerste Michelinster. En dat proef je.

Article continues after the ad

Spannend houden

Een kibbeling van bloemkool (nog lekkerder dan een van vis). Rog in een kombu van gekarameliseerde ui. Vis en groente spelen een hoofdrol bij 1397. Zonder in te boeten op smaak, want dat leerde de chef al jong. 'Bij ons thuis aten we elke week wel bloemkool. Dan moet je wel iets doen om het spannend te houden.'

Ja, je zit onder oude houten balken, op een enorm drakenkleed en onder een beschilderd plafond. Maar de bordjes die uit de keuken komen, zijn ontzettend eigentijds en fris van insteek.

Gekleurd door de Zeeuwse achtergrond van de chef (Bergen op Zoom is bijna Zeeland) en begeleid door een drankenarrangement (niet alleen wijnen, maar ook bieren, ciders en zelfs sake) geserveerd door restaurantmanager Imad Khalfioui, die eerder bij Oud-Sluis*** en Hertog Jan*** werkte.

Vestingstad in kerstsferen

Voor 59 euro boek je al een viergangenmenu, en slapen kan natuurlijk óók uitstekend in het oudste hotel van Nederland (waar de kamers natuurlijk gewoon een fijne, moderne update gehad hebben).

Een aanrader voor de aankomende maanden, want Bergen op Zoom is ook nog eens een prachtige vestingstad die in kerstsferen helemaal beeldschoon wordt. Reserveren kan hier.

Zin in nog meer vestingstad-taferelen? Neem dan vooral hier een kijkje.

Beeld: Hotel de Draak

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in