Hier staken wij graag een nachtje het verzet.

Hotel de Wereld in Wageningen is wereldberoemd in Nederland. Dat komt natuurlijk doordat het de plek was waar de capitulatie van de Duitsers een feit werd. Maar na grondige renovatie met nieuwe inrichting én nieuw restaurant, heeft het ook lovers van fijne hotels veel te bieden.

Het viersterrenhotel is helemaal gerestyled tot boetiekhotel waar je je goed in de watten kunt leggen. Denk: meer modemeisje dan houwdegen. En wat natuurlijk ook een groot wapenfeit is: de Veluwe ligt vlakbij, waarmee je weekendplannen direct geregeld zijn. Zeker nu er eindelijk mooier weer aankomt.

Article continues after the ad

De Wereld blijft een bijzondere plek in een indrukwekkend, monumentaal pand, maar nu vind je in het hart een fijne bar met open keuken. Restaurant LEV. @ De Wereld zorgt goed voor de innerlijke mens (Achterhoekse rendang, Biet Wellington). En vlakbij vind je allerlei gezellige cafés en restaurants, in het stadshart van Wageningen.

Slapen kan in een van de zeventien fijne, ruime kamers mét vrijheidsthema (van Banksy tot Astrid Lindgren tot het Vrijheidsbeeld, het thema is breed). En overal in het hotel word je herinnerd aan die bijzondere geschiedenis. Alsof je slaapt in een luxe, modern museum. Heerlijk toch?

Beeld: Hotel de Wereld

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in