In een 16e-eeuws landhuis op Curaçao hebben Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot nèt hun nieuwste restaurant geopend. Met ‘020’ brengen zij een stukje stad naar ’t strand.

Hun keukenteam, de interactieve bar en culinaire kwaliteiten namen ze mee. Het eiland bepaalde de rest. Met een betoverende plek aan zee, vederlichte gerechten en een toegankelijk à la carte menu is 020 het coole, kleine broertje van het Amsterdamse 212. 

Wie het grote, koloniale landhuis nadert ziet de azuurblauwe zee al door de opengeslagen luiken. Een zacht zeebriesje volgt. Het 16e-eeuwse landgoed van 020 ligt mijlenver van grote broer 212, toch was hij de grootste inspiratie. Met 212 ontdoen Van Oostenbrugge en Groot high-end eten van zijn etiquette. Minder regeltjes en meer beleving. Op Curaçao gaan ze nog een stapje verder. Het nieuwe restaurant vertaalt haar tropische locatie in een ontspannen à la carte menu met lichte gerechten, zomerse cocktails en een prijskaartje zo vriendelijk als de eilandbewoners zelf.

Article continues after the ad

Tropische touch

De bekende signatuur van het culinaire duo blijft intact. Sommige bekende gerechten vinden ook op ‘t eiland hun plek. Zo keert het iconische appeldessert van Bord’Eau terug. En vliegt de ceviche met passievrucht, kokos en limoen van 212 geruisloos over naar 020. De rest van het menu volgt de tropische tendens. Groot: 'Een andere plek betekent andere producten. Het zonnige klimaat vraagt om vederlichte gerechten met veel groente.' Deze komen in de vorm van vier voor-, hoofd- en nagerechten, aangevuld met enkele (grill)specialiteiten zoals lokale langoustes of een Tomahawk voor twee. Een driegangenmenu begint al vanaf € 42.

Aan het strand

020 ligt aan de populaire Penstraat en kijkt uit over de Caribische zee. Achter een oude tamarindeboom schuilt het 16e-eeuwse landgoed. Voor haar nieuwe bestemming kreeg zij een olijfgroen exterieur en een gloednieuw interieur door Amsterdams designbureau concrete. Door de witte luiken schijnen warme zonnestralen. Ze reflecteren tegen het witte interieur en maken de ruimte fris, licht en modern. De openslaande deuren leiden gasten naar het strand, met palmbomen, bedjes en een infinity pool. Over een paar maanden opent hier de beach bar waar gasten de hele dag in de zon nippen aan een cocktail. Tot die tijd is het restaurant open voor lunch en diner. 

 

020 | Penstraat 300 | Willemstad, Curaçao

Beeld: Chantal Arnts

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in