Makkelijker dan vliegen.

Wil je het meeste uit de zomerse dagen voor ons halen en ben je in omgeving Amsterdam/Haarlem? Dan hebben wij drie toptips voor je om je even helemaal  in de Méditerranée te wanen. Twee om direct te boeken, en eentje om naar uit te kijken.

ARCA (Martelaarsgracht, Amsterdam)

ARCA werd al heel snel na opening een hotspot en staat bekend om zijn Portugese smaken, die natuurlijk extra tot hun recht komen als het kwik stijgt. Authentieke Portugese gerechten met een Aziatische twist en een fonkelnieuw zomermenu vol nieuwe signature dishes van chef Henrique Sá Pessoa. En ja: ze hebben ook een par voor cocktails en petiscos (Portugese tapas).

Renato's (Bloemendaal aan Zee)

Klein Toscane aan de Noordzee. Het nieuwe restaurant Renato's aan de boulevard heeft naast een prachtig uitzicht en heerlijk terras bij het iconische pand van Poort Beach Hotel alles voor een perfect zomers diner. De Italiaanse lifestyle speelt hier de hoofdrol en dat zie je ook terug op de kaart. Het mag dan de Noordzee zijn, als de zon maar hard genoeg schijnt waan je je hier toch zo verder van huis.

Article continues after the ad

Nela (Zuidas, Amsterdam)

Nog niet open, maar mark your calendars voor eind augustus want dan gaat in Valley op de Zuidas restaurant Nela open. Daar wordt gekookt op open vuur volgens een shared dining-concept en worden heerlijke cocktails voor je gemaakt aan de bar. De keuken wordt gerund door chefs Hari Shetty en Ori Geller die eerder onder anderebij Nobu in Londen en The Duchess en Mr. Porter in Amsterdam werkten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in