Inventieve oplossing in coronatijden.

Goed nieuws voor Amsterdammers (en mensen in de naaste omgeving) die van lekker eten houden. Vanaf vandaag (maandag 16 maart 2020) start RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, met het bezorgen en laten afhalen van maaltijden voor diner. "Omdat het grootste deel van Nederland thuis zit, willen wij onze gasten hiermee toch een avondje uit geven. Alleen dan aan de eigen eettafel", zegt chef Joris Bijdendijk. 

Het menu van drie gangen (€32,50) bestaat uit een groene gazpacho vooraf, trip tip van rund als hoofdgerecht en een chocolade brownie als afsluiter. Bij het menu wordt een gezonde amuse geserveerd en verder speltbrood met boter en friandises. Om de sfeer van RIJKS thuis na te kunnen bootsen, is een brief met instructies bijgevoegd van Joris Bijdendijk zelf. Indien gewenst kunnen er ook wijnen bij besteld worden.Het menu is vanaf vandaag te bestellen en wordt bezorgd via Deliveroo en Uber Eats. Ook is het mogelijk om het eten zelf af te halen bij het restaurant. De bestelling verloopt ook dan via beide bezorgdiensten. Overigens is RIJKS restaurant gewoon geopend voor lunch en diner, echter gelimiteerd tot maximaal 75 couverts.

Foto's (c) Rijks

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in