Hoera - buiten de deur eten kan weer! Heerlijke onderbreking van je (werk)dag en bovendien voor alles dichtging herontdekt als luxe eetmoment. Daarom als kick-off een paar fijne lunchrooms, om lekker te eten en bij te praten, binnen de huidige regels, uiteraard. 

Marres Kitchen in Maastricht

Tentoonstellingen, workshops, winkel én een lekker restaurant. Marres Kitchen heeft een Mediterraans menu, met ook voldoende vega op de kaart.

Mijnheer Smakers in Utrecht en Arnhem

Vier vestigingen in Utrecht, eentje in Arnhem, allemaal serveren ze gastronomische burgers...

Article continues after the ad

...en 'loaded frites' voor een lunch waar je even op door kunt.

Mijnheer Smakers

Zoetelief in Den Bosch

Bites, (club)sandwiches, koude en warme lunchgerechten met spannende fusioncombinaties – Zoetelief is een plek om gerust anderhalf uur neer te strijken (en misschien een flesje Zoete Lieve Gerritje-gin mee naar huis nemen?).

Little Collins in Amsterdam

Twee locaties, ze serveren ontbijt, brunch, lunch en diner en hebben een heel verrassende kaart (en verrukkelijke cocktails, al is het daarvoor misschien nog wat te vroeg rond lunchtijd).

Little Collins

De Bospub – Lhee / Dwingeloo

Tosti's, lekker desembrood, soep, eiergerechten, salades – de Bospub is al meer dan vijftig jaar een begrip in Drenthe en ligt aan de rand van Nationaal Park Het Dwingelderveld...

... wat het een handig start- en eindpunt maakt van een lekkere lifestylewandeling.

Bru17 in Bruinisse

De verse kreeft die 's ochtends werd gevangen kan bij Bru17 bij de lunch al op je bord liggen en versere garnalen eet je maar zelden.

Bovendien liggen er in en om Bruinisse de nodige wandelroutes, voor het geval je toch een extra garnalenkroket bestelt.

Kerk-restaurant 't Ponkje in Woudsend

Het oude interieur van deze 18e-eeuwse schuilkerk is grotendeels bewaard gebleven. Zo vind je er nog de authentieke kerkbankjes, het klankbord van de preekstoel en de ponkjes (collectezakjes).

Op de lunchkaart van 't Ponkje soep, bourgondische broodjes, klassiekers als de goeie ouwe uitsmijter en salades. Goed te combineren met de 11 stegen wandelroute in Woudsend.

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in