Unieke kans om kennis te maken met veertig (!) Spaanse wijnen.

Nu geopend: de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar. In deze tijdelijke wijnbar in hartje Amsterdam staan 40 verschillende rode en rosé wijnen uit dit Spaanse wijngebied voor je klaar om te proeven, uiteraard begeleid door een heerlijk bijpassend hapje en zwoele Spaanse muziek.

Met meer dan 40 open wijnen heeft de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar één van Amsterdams interessantste wijnkaarten. De Ribera del Duero sommeliers staan klaar om je alles over dit bijzondere Spaanse wijngebied te vertellen. Voor de wijnfanaten die zoveel mogelijk willen proeven en ontdekken, wordt er elke dag een andere wineflight van 3 Ribera del Duero wijnen aangeboden.

Article continues after the ad

 Zo proef je goed het verschil tussen de jonge en fruitige joven wijnen en de wat meer (hout)gerijpte crianza’s en reserva’s. Voor de échte liefhebbers is op de goed gevulde wijnkaart ook nog een speciale Coravin-sectie te vinden met een aantal absolute toppers uit het gebied.

Dorst gekregen?
De Ribera del Duero Pop-up Wijnbar vind je in Akhnaton op de Nieuwezijds Kolk 25, op loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

Openingstijden:
Vrijdag 8 t/m zondag 10 november: 16h30h - 22h
Donderdag 14 t/m zondag 17 november: 16:30h – 22:00h

Over Ribera del Duero

Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (rivier in Noord Spanje) betekent, is een van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden. Het wijnbouwgebied beslaat ongeveer 23.200 hectare, heeft 315 wijnbedrijven, 8.148 druiventelers en ligt in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op 700 tot 1.000 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar.

Foto's © ANP, Pitch PR & Communicatie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in