Coco Chanel en Alain Ducasse - hoe très Français wil je het hebben?
Coco Chanel en Alain Ducasse - hoe très Français wil je het hebben?

Het is heerlijke branchevervaging, letterlijk!

Luxe kledinglabels hebben een nieuwe hobby om hun merk nóg meer als allround lifestyle in de markt te zetten. En dat is het openen van een restaurant, om in stijl te dineren of een drankje te doen. Waar kun je eens een beetje fashionable terecht?

Bar Luce

Article continues after the ad

Dit Prada-café is ingericht door regisseur Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) voor Instagramliefhebbers: retro, pastels, flipperkasten en beeldige taartjes die fashionista's op hun schoteltje heen en weer schuiven in verband met de calorieën en koolhydraten.

Fondazione Prada Milano, Largo Isarco 2, Milaan

Thomas's Cafe

Op het menu fish and chips, Shepherd’s pie en afternoon tea, maar dan heel hip en heel chic, zoals het Burberry betaamt. Het restaurant is genoemd naar de Britse oprichter van het merk, Thomas Burberry.

Burberry, 5 Vigo Street, Londen

Ralph's Coffee

Ralph Lauren was een van de eerste modeontwerpers die van fashion uitbreidde naar lifestyle en home decor. Naast cafes in Chicago, Londen en Parijs heeft hij er ook eentje in New York, ook al retro gestyled. 

888 Madison Ave, New York

Beige Alain Ducasse

Beige mag dan misschien niet meteen tintelende associaties opwekken, restaurant Beige Alain Ducasse sleepte al twee Michelinsterren binnen. Het is een liefdesbaby van Chanel en topkok Alain Ducasse, waar elke zichzelf respecterende fashionista in Japan gezien wil worden. Dit is de net vernieuwde lounge, het restaurantdeel is inderdaad beige, met veel tweed stoffering. 

Chanel Ginza Building 10F, 3-5-3 Ginza Chuo-ku, Tokio.

Café Dior

Patissier Pierre Hermé stelde het menu samen van Cafe Dior, een zoetigheden-walhalla in Seoel…

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝚜𝚑𝚒𝚘𝚛𝚒 (@____mmy.s) op

…waar de cappuccino Instagramwaardig wordt geserveerd.  

House of Dior, 464 Apgujeong-ro, Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul

Café Citron

Café Citron van Jacquemus lijkt regelrecht geïmplanteerd vanuit Provence: terracotta, citroenboompjes en een kaart die de mediterrane keuken eer aandoet.  

Het restaurant heeft inmiddels een broertje gekregen in de vorm van OrsinParis met heel veel kaviaar op het menu.

Beiden te vinden in Galeries Lafayette aan de Champs Élysées

Vivienne Westwood Café

Afternoon tea, maar dan punk? Je moet er voor naar het verre oosten: Vivienne Westwood heeft cafés in Hongkong en Taipei, Taiwan. De tea wordt geserveerd in door Vivienne ontworpen kopjes...

... en op het menu staan ook wraps met het logo. Je bent een designerrestaurant of niet, tenslotte.

Shop F-8, 1/F, Fashion Walk, 27-47 Paterson Street, Causeway Bay, Hong Kong.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in