Voor als je even weg wilt, maar niet ver weg wilt.

Nog net in Nederland of net niet, dit zijn leuke B&B's op de grens van ons land, voor als je even naar verandering van omgeving verlangt, maar ook snel weer thuis wilt kunnen zijn.

Hofstede De Rieke Smit

Dit is een luxe B&B in een monumentale woonboerderij uit 1798 in Wilsum. 

Article continues after the ad

Wilsum ligt in de provincie Bentheim in Nedersaksen, op nog geen 30 autominuten van Uelsen, Emmen en Nordhorn. De plaatsen over de grens in Nederland liggen op nog geen 20 km afstand.

In de omgeving kun je heerlijk wandelen. Plaatsen als Uelsen (supermarkten en restaurants), Nordhorn (winkelen), Ootmarsum (kunstgalerijen), Coevorden (Podagristenpfad) en Hardenberg (Evenementenhalle) zijn op de fiets te bereiken. Bad Bentheim (Kasteel Bentheim) is met de auto in 40 minuten te bereiken.

Hofstede De Rieke Smid 

B&B Grenspaal 286

De grenspaal in kwestie ligt 150 meter verderop en markeert de grens tussen het Nederlandse dorp Doenrade en het Duitse dorp Hillensberg.

De B&B is gelegen in een klein nieuwbouwwijkje van Hillensberg, je hebt de bovenverdieping tot je beschikking.

De accommodatie ligt in het heuvellandschap van Zuid-Limburg op het zogenaamde Plateau van Doenrade ("Doonder') dat zich kenmerkt door een uitgestrekt fiets- en wandelgebied en tegelijkertijd op luttele minuten afstand ligt van alle uitvalswegen. Met de auto zijn Kerkrade en Maastricht goed bereikbaar, Keulen is krap anderhalf uur rijden.

B&B Grenspaal 286

Lindershoeve

Deze B&B in Bergeijk ligt in het buitengebied 'De Pielis', tegen de Belgische grens aan. Deze regio wordt ook wel de Kempen genoemd en staat bekend om haar prachtige natuur. De keuze in fiets- en wandelroutes is enorm.

Vanuit de Lindershoeve zijn vele authentieke Brabantse plaatsen eenvoudig bereikbaar, zo ligt bijvoorbeeld het Belgische Postel, bekend van de abdij, om de hoek.

Ook plaatsen zoals Eersel, Bergeijk, Luyksgestel en Valkenswaard zijn eenvoudig te bereiken, net als de 'Acht Zaligheden', acht oude dorpen waar de sfeer van de Kempen nog helemaal te voelen is: Duizel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre.

Lindershoeve

Logan Landing

Dit is een luxe Bed & Breakfast in het Zeeuwse Rilland. Het is gevestigd in een fraai landhuis op een prachtig landschap van 1.7 hectare in de Eerste Bathpolder op het smalste stukje land van Nederland; tussen de Ooster- en Westerschelde in.

Met het breakfast-deel zit het hier helemaal goed, in de omgeving kun je lekker wandelen en fietsen. Met de auto zijn Antwerpen, Middelburg, Domburg en Terneuzen goed bereikbaar, Brugge is anderhalf uur rijden. 

Logan Landing

Villa Wambacherbos

In Tegelen vind je Villa Wambacherbos, pal op de grens en de woeste natuur van de Maasduinen rondom de villa.

Venlo, Roermond, Krefeld en Mönchengladbach liggen allemaal in de buurt, net als Steyl en de tuinen van Arcen. Maar de natuur is hier toch wel een unieke trekker, net als de gastvrijheid. Er is een buitenzwembad, al is dat in het najaar en de winter vermoedelijk niet zo relevant. 

Villa Wambacherbos

Ga je daadwerkelijk over de grens, kijk voor de meest recente coronaregels op Nederland Wereldwijd voor België en Duitsland.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in